Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patron makineleri alıp kayıplara karıştı, işçiler mağdur oldu

Patron makineleri alıp kayıplara karıştı, işçiler mağdur oldu
0
33

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
Patron%2Dmakineleri%2Dalip%2Dkayiplara%2Dkaristi%2Disciler%2Dmagdur%2Doldu%2D226906%2Ejpg

Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi'nde bir iş merkezinin üçüncü katında bulunan dokuma firmasının sahibinin geçen hafta sonu iş makinelerini alıp kayıplara karıştığı öne sürüldü.

Tazminatlarını ve maaşlarını alamayan işyeri çalışanları dolandırıldıklarını öne sürerek, savcılığa cürüm duyurusunda bulundu. İşyeri çalışanı 80 emekçi mağdur olduğunu söz etti.

"PATRONUMUZDAN İNSAFA GELMESİNİ İSTİYORUZ"

İş merkezinin önünde bekleyen çalışanlar ismine konuşan Şükrü Akdemir, "Geçen hafta Çarşamba günü olağan çalışıyorduk. Öğlenden sonra bize 'arkadaşlar iş bitti, paydos. Pazartesi günü işbaşı' dendi. Bizde konutumuza gittik. Pazartesi sabahı geldik, kapı kapalı. Kapı kapalı olduğu için içeri giremedik. Neyin ne olduğunu da anlayamadık. Herkes birbirine bakakaldı. Kapıdaki bekçiye sorduk. O gece bekçinin gittiğini söyledi.

Bunun üzerine biz ne yapacağımızı şaşırdık. Gece kamyon çekmiş, makineleri almış. Biz ondan sonra patronumuza ulaşmaya çalıştık. Dolaylı yoldan kendisine ulaştık. Pazartesi günü gelip tazminatlarımız ve alacaklarımızla ilgili bize bilgi vereceğini söyledi. Fakat kendisi daha sonra hastalığını mazeret ederek gelmedi. Onu da bildiri atarak söyledi.

Bunun üzerine biz bugün gidip, türel yollardan ihtarnamemizi çektik. Hukuksal sürecimizi başlattık. Ancak benim şahsen 18 yıllık bir tazminatım var. Yıllardır yanındaydık. Biz bir aile üzereydik. Bize yaptığı çok büyük bir yanlış oldu. Bu kadar insanı mağdur etti. İşverenimizden insafa gelmesini istiyoruz. Yani bu kadar milleti mağdur etmesin. Tazminatlarımızı ödesin, alacaklarımızı ödesin. Son devirlerde işlerimiz aslında düzgündü. Son avansımız yattı. Son sigortamın bordrosunu imzaladım. Her şey birden teğe oldu. Neyin ne olduğunu anlayamadık" dedi.

858,497Konular
981,907Mesajlar
29,931Kullanıcılar
yskermjxSon üye
Üst Alt