Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pavlova

Pavlova
0
53

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pavlova-8.jpg

Pavlova Tanımı İçin Gereçler

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tutam tuz
Kreması için;
  • 400 gram krem peynir (Maskarpon yahut labne de olur)
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
Süslemesi için;
  • Frambuaz
  • Vişne
  • Yaban mersini
  • Nar
  • Yahut elinize geçebilen kırmızı orman meyvelerinden :)
  • Bitter çikolata kırıntısı

Pavlova Tanımı Yapılışı

  1. Oda ısısında kesinlikle dinlenmiş olan yumurtaların aklarını alıyoruz (kesinlikle süreç kuru kaba yapılmalı ve sarısı içine 1 damla dahi karışmasın buna dikkat edelim).
  2. Yumurta aklarını mikser ile 1-2 dk çırptıktan sonra üzerine bi tutam tuz atıp 5-6 dk kadar yüksek bölümde durmadan çırpalım.
  3. Akabinde pudra şekerini 3 postada olacak halde posta posta karışıma eleyerek ekleyelim çırpmaya devam edelim.
  4. En son üzüm sirkemizi de ek edip çırpma sürecini 1-2 dk kadar daha yüksek dönemle gerçekleştirip tamamlayalım. Yumurta akının kıvamı kabınızı aykırı çevirdiğinizde akmayan katı bir hal aldıysa bu süreci yanlışsız yaptınız demektir????.
  5. Ve yağlı kağıt serili tepsimize (ben 4, 5 porsiyon yaptım lakin siz ne kadar isterseniz ona nazaran de tepsinize kaşık ile koyabilirsiniz)
  6. Kaşık yardımıyla köşelere paylayalım ve en son hepsinin ortasından kenarına hakikat kaşıkla açıp az bi çukur manzarası yapalım zira pişince oraya krema dolduracağız????.
  7. Evvelce 200 derecede ısınmış fırının orta rafına tepsimizi koyalım ve çabucak akabinde ayarı 120 dereceye düşürüp yaklaşık 20-25 dk pişirelim. 25 dk sonra fırının derecesini 100 dereceye düşürüp 25 dk daha pişirelim ve fırının kapağını hiç açmadan mümkünse 1 saat fırında dinlendirelim. Dinlendikten sonra fırından çıkaralım.
  8. Gelelim kremasına bu kolay ancak hoş bir krema olacak ???? peynirinizi 6 kaşık pudra şekeri ile (dikkat labne ile yapacaksanız suyunu süzün kesinlikle ve bir öbür tavsiye yarı yarıya tanımda verdiğim peynirlerden de karıştırarak da yapabilirsiniz ve daha şekerli isterseniz tadına bakıp pudra şekeri eği yapabilirsiniz lakin bence bu ölçüler kafi)
  9. Karıştırma kabına alıp spatula ile yavaş yavaş yedirerek 3-4 dk kadar yavaşça karıştırın.
  10. Dıştan içe hakikat ve buzdolabına koyarak 30dk soğumaya bırakın (hatta ne kadar kalırsa o kadar düzgün katılaşması ve yerken fazla akmaması ismine birgün evvelden dahi yapabilirsiniz).
  11. Ve soğumuş pavlovalarımızın orta göbeğine üzerine göz kararı kremadan kaşık yardımıyla koyup üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
  12. İster tek çeşit meyve çikolata ile ister yalnızca meyveler ile damak zevkiniz nasıl isterse ???? Ve pavlovalarınız servise hazır efendim???? Lütfen pişirme derecesine çırpma ayrıntılarına dikkat ediniz ????. Sevgi ve afiyetle kalın ????‍♀️❣.
 
858,506Konular
983,023Mesajlar
33,106Kullanıcılar
Asi1234Son üye
Üst Alt