iltasyazilim
FD Üye
Pazar Kahvaltısına Simit Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı sıvıyağ
*2 yemek kaşığı* toz şeker
*2 yemek kaşığı* kuru maya yada yarım yaşmaya
*1 tatlı kaşığı mahlep
*1 yemek kaşığı* tuz
*3 su bardağı un
Üzerine;
*2 yemek kaşığı* tereyağ
*2 yemek kaşığı* pekmez
*3 yemek kaşığı* su
Pazar Kahvaltısına Simit Yumuşacık Tarifi Yapılışı
Sıvı malzemeleri cezvede ılıtıp üzerine mayamızı dökelim Kabarınca hemen unumuzu da ilave edip yumuşacık bir hamur elde edelim Hamur kendinin en az iki katı oluncaya dek mayalandıralım Sonra hamurdan ceviz kadar parçalar koparalım, bu hamurdan 18 adet çıkıyor Hamurları minik minik elimizle açıp arasına çay kaşığı kadar yumuşamış tereyağ koyup elimizle sürelim Sonra hamuru ince uzun rulo haline getirip 2 hamura da aynı işlemi uygulayıp iki hamuru saç örgüsü gibi birbirine sarıp uçlarından birleştirelim Tepside de 10 dakika dinlenen ve kabaran simitlerimize sulandırdığımız pekmezi bir tabağa koyup batıralım, sonrada çörekotu ve susam karışımı döktüğümüz tabağa da batırıp tekrar tepsimize dizelim
Toplamda 9 adet simitimiz oluyor, 200 derece fansız fırında orta sırada üzeri kızarana dek pişirelim
Afiyet olsun şimdiden herkese
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı sıvıyağ
*2 yemek kaşığı* toz şeker
*2 yemek kaşığı* kuru maya yada yarım yaşmaya
*1 tatlı kaşığı mahlep
*1 yemek kaşığı* tuz
*3 su bardağı un
Üzerine;
*2 yemek kaşığı* tereyağ
*2 yemek kaşığı* pekmez
*3 yemek kaşığı* su
Pazar Kahvaltısına Simit Yumuşacık Tarifi Yapılışı
Sıvı malzemeleri cezvede ılıtıp üzerine mayamızı dökelim Kabarınca hemen unumuzu da ilave edip yumuşacık bir hamur elde edelim Hamur kendinin en az iki katı oluncaya dek mayalandıralım Sonra hamurdan ceviz kadar parçalar koparalım, bu hamurdan 18 adet çıkıyor Hamurları minik minik elimizle açıp arasına çay kaşığı kadar yumuşamış tereyağ koyup elimizle sürelim Sonra hamuru ince uzun rulo haline getirip 2 hamura da aynı işlemi uygulayıp iki hamuru saç örgüsü gibi birbirine sarıp uçlarından birleştirelim Tepside de 10 dakika dinlenen ve kabaran simitlerimize sulandırdığımız pekmezi bir tabağa koyup batıralım, sonrada çörekotu ve susam karışımı döktüğümüz tabağa da batırıp tekrar tepsimize dizelim
Toplamda 9 adet simitimiz oluyor, 200 derece fansız fırında orta sırada üzeri kızarana dek pişirelim
Afiyet olsun şimdiden herkese