iltasyazilim
FD Üye
Pazı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 bağ pazı yaprağı
*1 litre et suyu
*1 lt su
*2 yemek kaşığı tel şehriye
*Tuz, karabiber
Terbiyesi için;
*1 limon suyu
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı un
Pazı Çorbası Tarifi Yapılışı 1 litre su ve 1 litre et suyunu tencereye koyup, kaynatalım Üzerine şehriyeleri de atalım,bir yandan terbiyesini hazırlayalım Un, yoğurt ve limon suyunu çırpalım, taneli kalmasınŞehriyeler pişmeye yakın terbiyeyi tencereye karıştırarak dökelim ve 5 dakika piştikten sonra ince olarak kıydığımız pazı yapraklarını atalım tencereye Tuzunu, biberini ekleyip, ocağı kapatalım,çorbamız servise hazır
Ufak bir not; Terbiyeli çorbalarda tuz en son koyulmalıdır, kesilmesin çorba diye Tercih ederseniz üzerine tereyağlı nane kızartıp, dökebilirsinizAfiyet şifa olsun
Not: Bu tarifte Filiz Makarna çalışması vardır Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir
*1 bağ pazı yaprağı
*1 litre et suyu
*1 lt su
*2 yemek kaşığı tel şehriye
*Tuz, karabiber
Terbiyesi için;
*1 limon suyu
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı un
Pazı Çorbası Tarifi Yapılışı 1 litre su ve 1 litre et suyunu tencereye koyup, kaynatalım Üzerine şehriyeleri de atalım,bir yandan terbiyesini hazırlayalım Un, yoğurt ve limon suyunu çırpalım, taneli kalmasınŞehriyeler pişmeye yakın terbiyeyi tencereye karıştırarak dökelim ve 5 dakika piştikten sonra ince olarak kıydığımız pazı yapraklarını atalım tencereye Tuzunu, biberini ekleyip, ocağı kapatalım,çorbamız servise hazır
Ufak bir not; Terbiyeli çorbalarda tuz en son koyulmalıdır, kesilmesin çorba diye Tercih ederseniz üzerine tereyağlı nane kızartıp, dökebilirsinizAfiyet şifa olsun
Not: Bu tarifte Filiz Makarna çalışması vardır Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir