Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pazı Kavurması

Pazı Kavurması
0
131

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Pazı Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

*1 bağ pazı
*1 orta boy patates
*1 su bardağından biraz az barbunya(haşlanmış yada kış için dolaba atttığınızdan)
*1 orta boy soğan
*12 diş sarımsak
*Sıvı yağtereyağ
*Tuz – karabiber – pulbiber – varsa kuru acı kırmızı biber

*
Pazı Kavurması Tarifi Yapılışı Patatesleri soyup biraz suda haşlamak için ocağa alalım Pazı saplarını ve yapraklarını ayıralım ve ayrı ayrı doğrayalım Patatesler biraz yumuşayınca pazı saplarını ve barbunyaları haşlanmakta olan patateslerin içine atalım 510 dakika pazı sapların yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edelim Daha sonra doğradığınız pazı yapraklarını da tencereye alalım Hepsi bir kerede sığmayacak gibi görünebilir bir kısmını koyup karıştırıp, kalan yaprakları ilave edebilirsiniz Yapraklar hemen kendini bırakır ve kalanı koymak için size yer açar Tüm malzemeler güzelce piştikten sonra soğanımızı ve sarımsağımızı soyup güzelce doğrayalım Bu arada tenceredeki yemeğimizi süzgece alıp suyunu güzelce süzelim Tahta kaşık yardımıyla karışımı güzelce ezip pazı yapraklarını suyunu iyice çıkartalım
“PÜF NOKTASI 1: pazıları güzelce ezip suyunu çıkartmazsanız yemeğiniz sulanır ve güzel olmaz
Soğananı ve sarımsağı tencereye alıp yağda güzelce kavuralım Ben biraz sıvı yağ biraz tereyağı kullanıyorum
“PÜF NOKTASI 2: soğan ve sarımsakta elinizi korkak alıştırmayım
Daha sonra suyunu süz düğünüz malzemeleri içine atıp soğan ve sarımsakla birlikte kavuralım Daha sonra karabiber ve pulbiber ekleyelim
“PÜF NOKTASI 3: Acı Pulbiber bu yemeye inanılmaz bir lezzet katıyor
İşte bu kadar afiyet olsun
NOT: suyunu süzdük en güzel yeri ziyan oldu dediğinizi duyar gibiyim Marifetli hanımlar hiçbir şey ziyan etmez süzdüğümüz sudan çok güzel bir sebze çorbası yapabiliriz Ben mercimek çorbası ve kereviz çorbasının İçine karıştırarak kullandım inanılmaz lezzetli oldu Siz yaratıcılığınızı kullanarak damak tadınıza göre değerlendirebilirsiniz
 

Similar threads

Pazı Sapı Kavurması Tarifi İçin Malzemeler *Bir bağl pazı sapı *2 adet kuru soğan *1 çorba kaşığı salça *Nane ,pul biber Üzeri için; *Yoğurt ,sarımsak Pazı Sapı Kavurması Tarifi Yapılışı Pazı saplarını yıkayıp doğrayalım sonra kaynar suya koyup 5 dakika haşlayalım Bir yandan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Pazı Kavurma Tarifi İçin Malzemeler *1 adet kuru soğan *2 baş sarımsak *1 yemek kaşığı salça *2 yemek kaşığı zeytinyağı *1 bağ pazı *Yoğurt Pazı Kavurma Tarifi Yapılışı Pazıları güzelce yıkadıktan sonra saplarıyla birlikte bir parmak kalınlığında doğrayalım, Soğanları ve sarımsağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Nefis Pazı Kavurması Tarifi İçin Malzemeler *2 bağ pazı *1 adet soğan *2 diş sarımsak *2 yemek kaşığı sıvı yağ *Tuz *Pul biber *Üzerine isteğe bağlı sarımsaklı yoğurt Nefis Pazı Kavurması Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar öncelikle pazıları iyice yıkayalım ve sirkeli su da bekletelim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Pazı Kavurması ( Giresun ) Tarifi İçin Malzemeler *1 bağ pazı *1 baş iri soğan *1 çay bardağı kadar barbunya(haşlanmış kara suyu atılmış) *1 tatlı kaşığı pul biber *4 diş sarımsak *3 yemek kaşığı sıvı yağ *Tuz Pazı Kavurması ( Giresun ) Tarifi Yapılışı Merhabalar Giresun’a ait çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Similah (Pazı Kavurması) Tarifi İçin Malzemeler *1 bağ pazı *4 adet orta boy patates *1 tane soğan *3 diş sarımsak *1 tatlı kaşığı salça *Sıvı yağ *Tuz *Pulbiber Similah (Pazı Kavurması) Tarifi Yapılışı Haydi tarifimize başlayalım İlk önce pazıları yıkayıp ıspanak doğranır gibi iri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
858,496Konular
982,233Mesajlar
30,151Kullanıcılar
draklobitSon üye
Üst Alt