iltasyazilim
FD Üye
Pazı Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
*1 bağ pazı
*1 orta boy patates
*1 su bardağından biraz az barbunya(haşlanmış yada kış için dolaba atttığınızdan)
*1 orta boy soğan
*12 diş sarımsak
*Sıvı yağtereyağ
*Tuz – karabiber – pulbiber – varsa kuru acı kırmızı biber
*
Pazı Kavurması Tarifi Yapılışı Patatesleri soyup biraz suda haşlamak için ocağa alalım Pazı saplarını ve yapraklarını ayıralım ve ayrı ayrı doğrayalım Patatesler biraz yumuşayınca pazı saplarını ve barbunyaları haşlanmakta olan patateslerin içine atalım 510 dakika pazı sapların yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edelim Daha sonra doğradığınız pazı yapraklarını da tencereye alalım Hepsi bir kerede sığmayacak gibi görünebilir bir kısmını koyup karıştırıp, kalan yaprakları ilave edebilirsiniz Yapraklar hemen kendini bırakır ve kalanı koymak için size yer açar Tüm malzemeler güzelce piştikten sonra soğanımızı ve sarımsağımızı soyup güzelce doğrayalım Bu arada tenceredeki yemeğimizi süzgece alıp suyunu güzelce süzelim Tahta kaşık yardımıyla karışımı güzelce ezip pazı yapraklarını suyunu iyice çıkartalım
“PÜF NOKTASI 1: pazıları güzelce ezip suyunu çıkartmazsanız yemeğiniz sulanır ve güzel olmaz
Soğananı ve sarımsağı tencereye alıp yağda güzelce kavuralım Ben biraz sıvı yağ biraz tereyağı kullanıyorum
“PÜF NOKTASI 2: soğan ve sarımsakta elinizi korkak alıştırmayım
Daha sonra suyunu süz düğünüz malzemeleri içine atıp soğan ve sarımsakla birlikte kavuralım Daha sonra karabiber ve pulbiber ekleyelim
“PÜF NOKTASI 3: Acı Pulbiber bu yemeye inanılmaz bir lezzet katıyor
İşte bu kadar afiyet olsun
NOT: suyunu süzdük en güzel yeri ziyan oldu dediğinizi duyar gibiyim Marifetli hanımlar hiçbir şey ziyan etmez süzdüğümüz sudan çok güzel bir sebze çorbası yapabiliriz Ben mercimek çorbası ve kereviz çorbasının İçine karıştırarak kullandım inanılmaz lezzetli oldu Siz yaratıcılığınızı kullanarak damak tadınıza göre değerlendirebilirsiniz
*1 bağ pazı
*1 orta boy patates
*1 su bardağından biraz az barbunya(haşlanmış yada kış için dolaba atttığınızdan)
*1 orta boy soğan
*12 diş sarımsak
*Sıvı yağtereyağ
*Tuz – karabiber – pulbiber – varsa kuru acı kırmızı biber
*
Pazı Kavurması Tarifi Yapılışı Patatesleri soyup biraz suda haşlamak için ocağa alalım Pazı saplarını ve yapraklarını ayıralım ve ayrı ayrı doğrayalım Patatesler biraz yumuşayınca pazı saplarını ve barbunyaları haşlanmakta olan patateslerin içine atalım 510 dakika pazı sapların yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edelim Daha sonra doğradığınız pazı yapraklarını da tencereye alalım Hepsi bir kerede sığmayacak gibi görünebilir bir kısmını koyup karıştırıp, kalan yaprakları ilave edebilirsiniz Yapraklar hemen kendini bırakır ve kalanı koymak için size yer açar Tüm malzemeler güzelce piştikten sonra soğanımızı ve sarımsağımızı soyup güzelce doğrayalım Bu arada tenceredeki yemeğimizi süzgece alıp suyunu güzelce süzelim Tahta kaşık yardımıyla karışımı güzelce ezip pazı yapraklarını suyunu iyice çıkartalım
“PÜF NOKTASI 1: pazıları güzelce ezip suyunu çıkartmazsanız yemeğiniz sulanır ve güzel olmaz
Soğananı ve sarımsağı tencereye alıp yağda güzelce kavuralım Ben biraz sıvı yağ biraz tereyağı kullanıyorum
“PÜF NOKTASI 2: soğan ve sarımsakta elinizi korkak alıştırmayım
Daha sonra suyunu süz düğünüz malzemeleri içine atıp soğan ve sarımsakla birlikte kavuralım Daha sonra karabiber ve pulbiber ekleyelim
“PÜF NOKTASI 3: Acı Pulbiber bu yemeye inanılmaz bir lezzet katıyor
İşte bu kadar afiyet olsun
NOT: suyunu süzdük en güzel yeri ziyan oldu dediğinizi duyar gibiyim Marifetli hanımlar hiçbir şey ziyan etmez süzdüğümüz sudan çok güzel bir sebze çorbası yapabiliriz Ben mercimek çorbası ve kereviz çorbasının İçine karıştırarak kullandım inanılmaz lezzetli oldu Siz yaratıcılığınızı kullanarak damak tadınıza göre değerlendirebilirsiniz