Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pazı Sarması

Pazı Sarması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

2 bağ pazı
İç Harcı İçin
500 gr dolmalık kıyma (orta yağlı)
1 çay bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Öncelikle, pazıları yıkayalım, saplarını keselim ama atmayıp, bir kenarda bekletelim Pazı yapraklarını bol tuzlu suda 1 dakika kadar haşlayıp, çıkaralım Başka bir kapta dolmanın harcını hazırlamaya başlayalım Bunun için soğanı, yemeklik tavla zarı gibi doğrayalım Pirinci, ince kıyılmış dereotunu, ince kıyılmış maydanozu, kuru fesleğen, zeytinyağı, tuz ve karabiberi de serpiştirerek ilave edelim
Tüm bu malzemeye kıymayı ilave ederek iyice karıştıralım, yoğuralım Pazı yapraklarını büyüklüklerine göre ikiye ya da üçe bölerek içlerine kıymalı harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyarak, rulo şeklinde, dolma gibi saralım
Tenceremizin en altına kestiğimiz sapları dizelim, üzerine de dolma sarmalarını yerleştirelim ve 2 su bardağı su ile salçayı karıştırıp, tencerenin kenarından ekleyelim
Tereyağını da fındık büyüklüğünde parçalara bölerek dolmaların üzerine koyalım ve 30 dakika kadar, orta ısılı ateşte pişirelim
Arzuya göre, yoğurtla servis yapabilirsiniz
 
858,497Konular
981,953Mesajlar
29,950Kullanıcılar
ivol.kanSon üye
Üst Alt