iltasyazilim
FD Üye
Pazılı Burma Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo yufka
*Yarım paket margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
İç malzeme;
*1 kilo pazı
*1 adet soğan
*Tuz,pul biber
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
Pazılı Burma Tarifi Yapılışı
1
*Margarin eritiyoruz, içine su ve sıvı yağ koyarak karıştırıyoruz
*Pazıyı kavurmak için soğan ve az bir şey sıvı yağ ile kavuruyoruz
*Üzerine pazıları koyuyoruz, isterseniz isteğe göre bulgur koyabilirsiniz
*Ocağın altını kısarak suyunu çekene kadar kavuruyoruz soğumaya bırakıyoruz
*1 adet yufkayı açıyoruz üzerine hazırladığımız yağlı harçla yağlıyoruz ve yufkayı ikiye bölüyoruz
*Pazılı iç harcından koyarak tepsiye yuvarlak şekilde doluyoruz, bütün yufkayı bu şekilde bitiriyoruz
*Üzeri için yumurta sarısı ve isteğe göre susam çörekotu konulur
*190 derece üzeri kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun?
*1 kilo yufka
*Yarım paket margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
İç malzeme;
*1 kilo pazı
*1 adet soğan
*Tuz,pul biber
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
Pazılı Burma Tarifi Yapılışı
1
*Margarin eritiyoruz, içine su ve sıvı yağ koyarak karıştırıyoruz
*Pazıyı kavurmak için soğan ve az bir şey sıvı yağ ile kavuruyoruz
*Üzerine pazıları koyuyoruz, isterseniz isteğe göre bulgur koyabilirsiniz
*Ocağın altını kısarak suyunu çekene kadar kavuruyoruz soğumaya bırakıyoruz
*1 adet yufkayı açıyoruz üzerine hazırladığımız yağlı harçla yağlıyoruz ve yufkayı ikiye bölüyoruz
*Pazılı iç harcından koyarak tepsiye yuvarlak şekilde doluyoruz, bütün yufkayı bu şekilde bitiriyoruz
*Üzeri için yumurta sarısı ve isteğe göre susam çörekotu konulur
*190 derece üzeri kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun?