iltasyazilim
FD Üye
Pazılı Burmalı Tarifi İçin Malzemeler
*3 bağ pazı
*Yarım su bardağı pirinç
*Yarım su bardağı üzüm kurusu
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*Yeteri kadar tuz
*Bir miktar nane taze nane daha güzel olur
*2 tane soğan
*3 yufka
Pazılı Burmalı Tarifi Yapılışı Pazılarımızı haşlayıp süzdürüyoruz
Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz üzerine pirinci ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Pirinç suyunu salıp çektikten sonra pul biber ,karabiber ekleyip bir iki çevirip yarım su bardağı kaynamış su ilave edip bu arada üzümüde ekleyip tenceremizin kapağını kapatıp suyunu çektiriyoruz
Tenceremize pazıları ilave edip bir iki karıştırıyoruz içimiz hazır
Yufkamızı 4e bölüyoruz yufkamıza fırçayla biraz zeytinyağı sürüyoruz içimizden koyup gül şeklinde sarıyoruz
yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz
Tepsimize yağlı kağıt serip yufkalarımızı yerleştiriyoruz
Son aşama olarak hazırladığımız burmalılarımızın üzerine fırçayla zeytinyağı sürüp 175c derecede kızarana kadar pişiriyoruz
Üzerine sürülen zeytinyağı burmalıyı çıtır çıtır yapıyor benden bu kadar
Afiyet olsun Önümüz ramazan geceleri içi sebzeli olduğu için çay ve kompostoyla nefis olur
HAYIRLI RAMAZANLAR
*3 bağ pazı
*Yarım su bardağı pirinç
*Yarım su bardağı üzüm kurusu
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*Yeteri kadar tuz
*Bir miktar nane taze nane daha güzel olur
*2 tane soğan
*3 yufka
Pazılı Burmalı Tarifi Yapılışı Pazılarımızı haşlayıp süzdürüyoruz
Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz üzerine pirinci ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Pirinç suyunu salıp çektikten sonra pul biber ,karabiber ekleyip bir iki çevirip yarım su bardağı kaynamış su ilave edip bu arada üzümüde ekleyip tenceremizin kapağını kapatıp suyunu çektiriyoruz
Tenceremize pazıları ilave edip bir iki karıştırıyoruz içimiz hazır
Yufkamızı 4e bölüyoruz yufkamıza fırçayla biraz zeytinyağı sürüyoruz içimizden koyup gül şeklinde sarıyoruz
yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz
Tepsimize yağlı kağıt serip yufkalarımızı yerleştiriyoruz
Son aşama olarak hazırladığımız burmalılarımızın üzerine fırçayla zeytinyağı sürüp 175c derecede kızarana kadar pişiriyoruz
Üzerine sürülen zeytinyağı burmalıyı çıtır çıtır yapıyor benden bu kadar
Afiyet olsun Önümüz ramazan geceleri içi sebzeli olduğu için çay ve kompostoyla nefis olur
HAYIRLI RAMAZANLAR