Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pazılı Krep Katları

Pazılı Krep Katları

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Pazılı Krep Katları Malzemeleri

Krep Hamuru için Malzemeler
4 su bardağı süt
4 adet yumurta
2 tutam tuz
4 su bardağı un

İç Harcı için Malzemeler
1 adet soğan
3 bağ pazı – irice doğranmış
10 15 adet mantar – dilimlenmiş

Beşamel Sos için Malzemeler
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
1 su bardağı taze kaşar – rende
Muskat
Tuz
Beyaz biber

Üzeri için Malzemeler
Taze kaşar – rende

Krep malzemelerini bir kasede karıştırıp boza kıvamına getirin Teflon tavayı kızdırıp çok az sıvıyağ dökün Karışımdan kepçeyle alıp tavaya yayın Krepleri arkalı önlü pişirin

Bir tavada önce yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin ardından mantarları ve pazıyı ekleyin, baharatlandırın ve soğuması için kenara alın

Beşamel sos için, tereyağını bir tencerede eritin Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun Sütü ilave edip, sos kaynayana ve kalınlaşana kadar karıştırın Tuz, beyaz biber ve muskatla tatlandırın En son peyniri ekleyip erimesini sağlayın

Krebi bütün olarak fırına dayanıklı bir tepsiye koyun Üzerine pazılı ve mantarlı harçtan koyun ve çok az beşamel sostan yayın Tüm katları bu şekilde hazırlayın, Son krebi en üste koyduktan sonra kalan sosu üzerine dökün Yanlarından akmasını sağlayın ve üzerine rendelenmiş kaşar serpip 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin ve sıcak olarak servis edin



Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,143Kullanıcılar
XmaxdSon üye
Üst Alt