iltasyazilim
FD Üye
Pazılı Krep Katları Malzemeleri
Krep Hamuru için Malzemeler
4 su bardağı süt
4 adet yumurta
2 tutam tuz
4 su bardağı un
İç Harcı için Malzemeler
1 adet soğan
3 bağ pazı – irice doğranmış
10 15 adet mantar – dilimlenmiş
Beşamel Sos için Malzemeler
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
1 su bardağı taze kaşar – rende
Muskat
Tuz
Beyaz biber
Üzeri için Malzemeler
Taze kaşar – rende
Krep malzemelerini bir kasede karıştırıp boza kıvamına getirin Teflon tavayı kızdırıp çok az sıvıyağ dökün Karışımdan kepçeyle alıp tavaya yayın Krepleri arkalı önlü pişirin
Bir tavada önce yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin ardından mantarları ve pazıyı ekleyin, baharatlandırın ve soğuması için kenara alın
Beşamel sos için, tereyağını bir tencerede eritin Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun Sütü ilave edip, sos kaynayana ve kalınlaşana kadar karıştırın Tuz, beyaz biber ve muskatla tatlandırın En son peyniri ekleyip erimesini sağlayın
Krebi bütün olarak fırına dayanıklı bir tepsiye koyun Üzerine pazılı ve mantarlı harçtan koyun ve çok az beşamel sostan yayın Tüm katları bu şekilde hazırlayın, Son krebi en üste koyduktan sonra kalan sosu üzerine dökün Yanlarından akmasını sağlayın ve üzerine rendelenmiş kaşar serpip 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin ve sıcak olarak servis edin
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Krep Hamuru için Malzemeler
4 su bardağı süt
4 adet yumurta
2 tutam tuz
4 su bardağı un
İç Harcı için Malzemeler
1 adet soğan
3 bağ pazı – irice doğranmış
10 15 adet mantar – dilimlenmiş
Beşamel Sos için Malzemeler
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
1 su bardağı taze kaşar – rende
Muskat
Tuz
Beyaz biber
Üzeri için Malzemeler
Taze kaşar – rende
Krep malzemelerini bir kasede karıştırıp boza kıvamına getirin Teflon tavayı kızdırıp çok az sıvıyağ dökün Karışımdan kepçeyle alıp tavaya yayın Krepleri arkalı önlü pişirin
Bir tavada önce yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin ardından mantarları ve pazıyı ekleyin, baharatlandırın ve soğuması için kenara alın
Beşamel sos için, tereyağını bir tencerede eritin Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun Sütü ilave edip, sos kaynayana ve kalınlaşana kadar karıştırın Tuz, beyaz biber ve muskatla tatlandırın En son peyniri ekleyip erimesini sağlayın
Krebi bütün olarak fırına dayanıklı bir tepsiye koyun Üzerine pazılı ve mantarlı harçtan koyun ve çok az beşamel sostan yayın Tüm katları bu şekilde hazırlayın, Son krebi en üste koyduktan sonra kalan sosu üzerine dökün Yanlarından akmasını sağlayın ve üzerine rendelenmiş kaşar serpip 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin ve sıcak olarak servis edin
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız