iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
1 demet pazı
1 çay bardağı ayçiçek ve zeytinyağı karışımı 100 gr
Pastırma
1 tatlı kaşığı soya sosu
1 tutam tuz
1 tutam tatlı kırmızı toz biber
1 adet yufka
1 yumurta sarısı
Birkaç tutam çörek otu
Hazırlanışı:
Pazıyı saplarını ayırdıktan sonra ince kıyın
Suda bekletin, yıkayarak kumunu süzün
Tavaya yağı dökerek kızmasını bekleyin Pastırmayı tavaya alarak kavurun Bir süre kavurduktan sonra pazıyı ekleyerek karıştırmaya devam edin
Ardından soya sosunu ilave edin ve karıştırın
1 tutam tuz, tatlı kırmızı toz biber ekleyerek 1 – 2 dakika daha kavurun
Bir süzgeç yardımıyla malzemenin suyunu süzerek bir kaba alın
Yufkaları uygun ebatta keserek bir kasenin içine oturtun
Malzemeden 1 tutam alarak yufkanın içine yerleştirin ve yufkanın köşelerini yavaş yavaş gerdirerek kapatın
Ardından kaseyi ters çevirerek böreği tepsiye dizin
Böreklerin üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün
Üzerine çörekotu serpin
Tepsiyi 160 derecede ıstılmış fırına atarak 20 25 dakika pişirin
1 demet pazı
1 çay bardağı ayçiçek ve zeytinyağı karışımı 100 gr
Pastırma
1 tatlı kaşığı soya sosu
1 tutam tuz
1 tutam tatlı kırmızı toz biber
1 adet yufka
1 yumurta sarısı
Birkaç tutam çörek otu
Hazırlanışı:
Pazıyı saplarını ayırdıktan sonra ince kıyın
Suda bekletin, yıkayarak kumunu süzün
Tavaya yağı dökerek kızmasını bekleyin Pastırmayı tavaya alarak kavurun Bir süre kavurduktan sonra pazıyı ekleyerek karıştırmaya devam edin
Ardından soya sosunu ilave edin ve karıştırın
1 tutam tuz, tatlı kırmızı toz biber ekleyerek 1 – 2 dakika daha kavurun
Bir süzgeç yardımıyla malzemenin suyunu süzerek bir kaba alın
Yufkaları uygun ebatta keserek bir kasenin içine oturtun
Malzemeden 1 tutam alarak yufkanın içine yerleştirin ve yufkanın köşelerini yavaş yavaş gerdirerek kapatın
Ardından kaseyi ters çevirerek böreği tepsiye dizin
Böreklerin üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün
Üzerine çörekotu serpin
Tepsiyi 160 derecede ıstılmış fırına atarak 20 25 dakika pişirin