iltasyazilim
FD Üye
Pazılı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler İç malzeme için:
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 adet kuru soğan
*1 kilo pazı yaprağı
*250 gr beyaz peynir
*1 yemek kaşığı pulbiber
*Tuz kontrollü
Hamur için malzeme;
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı sirke
*Aldığı kadar un
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 paket kabartma tozu
Yufkanın arasına sürmek için:
*125 gr tereyağı
Üzerine sürmek için:
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı yoğurt
Pazılı Peynirli Börek Tarifi Yapılışı Tencereye zeytinyağını alalım ,üzerine soğanları küçük küçük doğrayalım, iyice pişirelim Sonra üzerine pazıları temizleyip ince ince kıyıp ,onu da ilave edip bir iki çevirip ,ocağın altını kapatalım Soğumaya bırakalım Soğuduktan sonra üzerine peyniri koyup pulbiber ekleyip, kenarda soğumaya bırakalım Hamuru hazırlayalım, tüm sıvıları karıştırıp en son unumuzu sıvıya göre kontrollü olarak ekleyelim ve kabartma tozunu koyup iyice yoğuralım Sonra hamuru 12 eşit parçaya ayıralım, bezeleri tek tek açıp ilk altısını tek tek yağlayıp üst üste koyup hepsini birden tepsi büyüklüğünde açıp yufkayı tepsiye serelim Üzerine iç harcını koyup diğer hamurumuzu da aynı şekilde yapıp yerleştirelim, en son üzerine 2 kaşık zeytinyağı ve yoğurt karıştırıp sürelim Dilimleyip önceden 170 °de ısıtılmış fırına verelim ,kontrollü olarak pişirip, afiyetle yiyelim
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 adet kuru soğan
*1 kilo pazı yaprağı
*250 gr beyaz peynir
*1 yemek kaşığı pulbiber
*Tuz kontrollü
Hamur için malzeme;
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı sirke
*Aldığı kadar un
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 paket kabartma tozu
Yufkanın arasına sürmek için:
*125 gr tereyağı
Üzerine sürmek için:
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı yoğurt
Pazılı Peynirli Börek Tarifi Yapılışı Tencereye zeytinyağını alalım ,üzerine soğanları küçük küçük doğrayalım, iyice pişirelim Sonra üzerine pazıları temizleyip ince ince kıyıp ,onu da ilave edip bir iki çevirip ,ocağın altını kapatalım Soğumaya bırakalım Soğuduktan sonra üzerine peyniri koyup pulbiber ekleyip, kenarda soğumaya bırakalım Hamuru hazırlayalım, tüm sıvıları karıştırıp en son unumuzu sıvıya göre kontrollü olarak ekleyelim ve kabartma tozunu koyup iyice yoğuralım Sonra hamuru 12 eşit parçaya ayıralım, bezeleri tek tek açıp ilk altısını tek tek yağlayıp üst üste koyup hepsini birden tepsi büyüklüğünde açıp yufkayı tepsiye serelim Üzerine iç harcını koyup diğer hamurumuzu da aynı şekilde yapıp yerleştirelim, en son üzerine 2 kaşık zeytinyağı ve yoğurt karıştırıp sürelim Dilimleyip önceden 170 °de ısıtılmış fırına verelim ,kontrollü olarak pişirip, afiyetle yiyelim