Paznının Yararları
Pazının Faydaları
Pazı: Ispanağa benzeyen sindirimi kolay, bol vitaminli, besleyici bir bitki olan pazıda, A, C ve K vitaminleri bol miktarda bulunur Ayrıca, E vitamini ile demir, magnezyum ve kalsiyum minerallerini icerir
Pazının Faydaları: İştah acıcıdır Vucuda kuvvet verir Hazmı kolaylaştırır İdrar sokturur, kabızlığı giderir ve idrar yollarında yanma şikayetlerini azaltır Oksuruğe karşı faydalıdır Kansızlığı onler Hamile olanların yemesi doğacak cocukta omurga acıklığı riskini azaltır
Pazı Nasıl Kullanılır? Pazının kokleri, sapları ve yaprakları pazı yemeği, dolması ve salatası yapılarak kullanılır Ayrıca, tedavi amacıyla haşlaması yapılıp deri hastalıkları, yanık, şişlik ve basur memelerinin uzerine konursa faydası gorulur Balla karıştırılarak sac cıkmayan deriye surulurse faydalı olur
Pazının Faydaları
Pazı: Ispanağa benzeyen sindirimi kolay, bol vitaminli, besleyici bir bitki olan pazıda, A, C ve K vitaminleri bol miktarda bulunur Ayrıca, E vitamini ile demir, magnezyum ve kalsiyum minerallerini icerir
Pazının Faydaları: İştah acıcıdır Vucuda kuvvet verir Hazmı kolaylaştırır İdrar sokturur, kabızlığı giderir ve idrar yollarında yanma şikayetlerini azaltır Oksuruğe karşı faydalıdır Kansızlığı onler Hamile olanların yemesi doğacak cocukta omurga acıklığı riskini azaltır
Pazı Nasıl Kullanılır? Pazının kokleri, sapları ve yaprakları pazı yemeği, dolması ve salatası yapılarak kullanılır Ayrıca, tedavi amacıyla haşlaması yapılıp deri hastalıkları, yanık, şişlik ve basur memelerinin uzerine konursa faydası gorulur Balla karıştırılarak sac cıkmayan deriye surulurse faydalı olur