Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peiyodik Sistem Oyun Kartları Projesi

Peiyodik Sistem Oyun Kartları Projesi
0
100

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Fen proje ödevleri
Fen dersi ödevleri
Fen proje ödevleri detaylı anlatım
Fen dersi ödevleri ayrıntılı anlatım
Peiyodik sistem oyun kartları projesi
Peiyodik sistem oyun kartları projesi detaylı anlatım

PROJE BAŞLIĞI
PERIYODIK SİSTEM OYUN KARTLARI PROJESİ

Düzey : İlköğretim 8
Süre : 1 Hafta
Projenin Amacı : Öğrencilerin Maddenin Yapısı ve Özellikleri adlı ünitenin sonunda edindikleri bilgi, hüner ve deneyimlerini kullanmaları
Bilgiye ulaşma, bilgiyi birleştirme, bilgiyi örgütleme ve bu bilgileri kullanarak model oluşturabilme yetisinin geliştirilebilmesi
Bütünleştirildiği Ders: Fen ve Teknoloji
Öğrenci Kazanımları:
1 Elementleri aynı özelliklerine kadar sınıflandırmanın önemini kavrar
2 Devirli sistemde grupları ve periyotları gösterir; aynı gruplardaki elementlerin özelliklerini karşılaştırır
3 Metal, ametal ve güya metal özelliklerini karşılaştırır (BSB5, 6, 7)
4 Periyodik tablonun sol tarafında daha çok metallerin, sağ tarafında ise daha fazla ametallerin bulunduğunu fark eder
5 Metallerin, ametallerin ve yarı metallerin jurnal yaşamdaki kullanım alanlarına örnekler verir (FTTÇ29, 32)
Proje Soruları:
Devirli sistemde elementler neye kadar sıralıdır?
Periyodik sistemi kimler bulmuş ve geliştirmiştir?
Devirli sisteminin işlevi nedir?
Alıştırma Planı: Bu projenin kişisel olarak uygulanmasının daha verimli olacağı düşünülmüştür
1Proje için 1 hafta tatmin edici bir süredir
2Projenin Başlangıç ve bitiş tarihlerini belirlenecektir
3Öğrenciyle görüşülüp proje hakkında detaylı bilgiler verilecektir
4Proje soruları öğrenciye yöneltilecektir
5Öğrenciye projenin materyal ve poster olarak sunulacağı bildirilecektir
6Projenin genel hatları ve temel bilgiler öğrenciye verilecek, kalan kısımlar öğrencinin yaratıcılığına ve araştırmacılığına bırakılacaktır
Önerilen Kaynaklar: Tubitak popüler bilim kitapları 127 Kimya
Tubitak popüler bilim kitapları 122 Kimyanın Öyküsü
Milletlerarası standartlara yerinde Devirli Cetvel
(Bilim ve Teknik Dergisinin Ocak 2006 sayısında verdiği Periyodik cetvel tavsiye edilir)
İnternet araştırması için arama motorlarını kullanınız Googleı kullanmanız önerilir
Genel Izah Etme: Periyodik sistemi zevkli ayla getirecek, bununla beraber bir oyun oynanabilecek, her kartta bir elementin tanıtıldığı resimli kartlar geliştirilecektir Bu projenin bilgisayarda tasarlanması öğüt edilirResimler internetten veya önerilen kaynaklardan tarayıcı ile temin edilecektir
*

858,505Konular
982,712Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt