iltasyazilim
FD Üye
1 Pekin Usulü Biberli Dana Eti Tarifi için;
Çiçekyağı ve susam yağlı wok tavada eti sotelemeye alın Zencefil, sarımsak, biber ilave edin
2 Sirke, istiridye sos ve soya sos ilave edin Harmanlayıp erişteyi, bezelyeyi, yeşil soğanı ve unu ilave edin Karıştırın ve servis edin
Malzemeler ;
350 g dana bonfile (ince şeritler halinde kesilmiş)
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı susam yağı
1 diş sarımsak (çok küçük doğranmış)
1 yemek kaşığı kıyılmış taze zencefil
1 adet kırmızıbiber (çekirdekleri alınıp şeritler halinde kesilmiş)
1 adet sarı biber (çekirdekleri alınıp şeritler halinde kesilmiş)
115 g bezelye
4 adet taze soğan (uzunlamasına kesilmiş)
2 yemek kaşığı istiridye sosu
4 yemek kaşığı su
Servis için ;
Haşlanmış erişte
Kaynak : Turkmax Gurme
Çiçekyağı ve susam yağlı wok tavada eti sotelemeye alın Zencefil, sarımsak, biber ilave edin
2 Sirke, istiridye sos ve soya sos ilave edin Harmanlayıp erişteyi, bezelyeyi, yeşil soğanı ve unu ilave edin Karıştırın ve servis edin
Malzemeler ;
350 g dana bonfile (ince şeritler halinde kesilmiş)
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı susam yağı
1 diş sarımsak (çok küçük doğranmış)
1 yemek kaşığı kıyılmış taze zencefil
1 adet kırmızıbiber (çekirdekleri alınıp şeritler halinde kesilmiş)
1 adet sarı biber (çekirdekleri alınıp şeritler halinde kesilmiş)
115 g bezelye
4 adet taze soğan (uzunlamasına kesilmiş)
2 yemek kaşığı istiridye sosu
4 yemek kaşığı su
Servis için ;
Haşlanmış erişte
Kaynak : Turkmax Gurme