iltasyazilim
FD Üye
Pekmez Güzeli (En Pratik Şerbetli Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler
*3 çorba kaşığı pekmez
*3 çorba kaşığı şeker
*1 paket margarin( oda sıcaklığında)
*2 yumurta( 1’nin sarısı üstüne)
*6 kaşık irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 çay bardağı fındık veya fıstık içi( tuzsuz ve çekilmiş)
*Aldığı kadar un(44, 5 su bardağı yeterli oluyor)
Şerbet için:
*1 su bardağı pekmez
*1 su bardağı şeker
*25 su bardağı su ( şerbet kaynatılmıyor)
Pekmez Güzeli (En Pratik Şerbetli Tatlı) Tarifi Yapılışı
Yapması çok pratik hafif ve mis kokulu bir tatlı yiyen herkesten tam not aldı Gelelim tarife: yumuşak margarin, 2 yumurta beyazı 1 yumurta sarısı, şeker, pekmez, vanilya, kabın içine alınır ve yağ eriyene kadar avucumuzla bastırarak ezilir İrmik, un, kabartma tozu eklenip hamur yoğurulur, kurabiye kıvamında bir hamur elde edince fındık veya fıstık eklenip hamura yedirilir Yağlanmış tepsiye yayılır Üzerine yumurta sarısı sürülüp dilimlenir 185 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Şerbet için şeker, pekmez, su tencerede çırpılır Şeker iyice eriyene kadar çırpmaya devam edilir ( Su ılık olsun) pişen tatlının üzerine ilk sıcaklığı geçince (5 dk sonra) şerbet kepçeyle dökülür Üzerini kapatmadan şerbeti çekmesi beklenir Soğuyunca servis edilir
*3 çorba kaşığı pekmez
*3 çorba kaşığı şeker
*1 paket margarin( oda sıcaklığında)
*2 yumurta( 1’nin sarısı üstüne)
*6 kaşık irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 çay bardağı fındık veya fıstık içi( tuzsuz ve çekilmiş)
*Aldığı kadar un(44, 5 su bardağı yeterli oluyor)
Şerbet için:
*1 su bardağı pekmez
*1 su bardağı şeker
*25 su bardağı su ( şerbet kaynatılmıyor)
Pekmez Güzeli (En Pratik Şerbetli Tatlı) Tarifi Yapılışı
Yapması çok pratik hafif ve mis kokulu bir tatlı yiyen herkesten tam not aldı Gelelim tarife: yumuşak margarin, 2 yumurta beyazı 1 yumurta sarısı, şeker, pekmez, vanilya, kabın içine alınır ve yağ eriyene kadar avucumuzla bastırarak ezilir İrmik, un, kabartma tozu eklenip hamur yoğurulur, kurabiye kıvamında bir hamur elde edince fındık veya fıstık eklenip hamura yedirilir Yağlanmış tepsiye yayılır Üzerine yumurta sarısı sürülüp dilimlenir 185 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Şerbet için şeker, pekmez, su tencerede çırpılır Şeker iyice eriyene kadar çırpmaya devam edilir ( Su ılık olsun) pişen tatlının üzerine ilk sıcaklığı geçince (5 dk sonra) şerbet kepçeyle dökülür Üzerini kapatmadan şerbeti çekmesi beklenir Soğuyunca servis edilir