iltasyazilim
FD Üye
Pekmez Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pekmez
*1, 5 su bardağı su
*1 su bardağından 3parmak eksik nişasta
*1 çay bardağı un
ÜZERİ İÇİN;
*Hindistan cevizi
Pekmez Lokumu Tarifi Yapılışı Önce su, un ve nişasta bir tencereye alınır ve iyice çırpılır Daha sonra pekmez eklenir, topakları gidene kadar çırpılıp ocağa koyulur Fokur fokur kaynayıncaya kadar çırpılır Daha sonra Küçük bir borcama dökülür (Borcamı ıslatın yapışmaması açısından) Soğuyunca dolaba koyulur ve 23 saat sonra lokum büyüklüğünde ve şeklinde kesilip hindistan cevizine bulanır AFİYET OLSUN
*1 su bardağı pekmez
*1, 5 su bardağı su
*1 su bardağından 3parmak eksik nişasta
*1 çay bardağı un
ÜZERİ İÇİN;
*Hindistan cevizi
Pekmez Lokumu Tarifi Yapılışı Önce su, un ve nişasta bir tencereye alınır ve iyice çırpılır Daha sonra pekmez eklenir, topakları gidene kadar çırpılıp ocağa koyulur Fokur fokur kaynayıncaya kadar çırpılır Daha sonra Küçük bir borcama dökülür (Borcamı ıslatın yapışmaması açısından) Soğuyunca dolaba koyulur ve 23 saat sonra lokum büyüklüğünde ve şeklinde kesilip hindistan cevizine bulanır AFİYET OLSUN