iltasyazilim
FD Üye
Pekmez Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler Kek için:
*2 tane yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı buğday nişastası
*15 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı tarçın
Kekin altına dizmek için:
*2 tane elma
*5 yemek kaşığı pekmez
*3 yemek kaşığı şeker
Pekmez Soslu Elmalı Kek Tarifi Yapılışı Üstü hafif nemli pekmezli elmalı kek tarifimi denemenizi tavsiye ederim
kek için yumurta ve şeker beyaz köpük haline gelene kadar çırpılır Süt, sıvı yağ eklenip, hafif karıştırılır Un, nişasta, kabartma tozu, vanilya elenerek eklenir Tarçın da ilave edilerek mikserle güzelce karıştırılır
Orta boy kelepçeli kalıbın dibi margarinlenir ve şeker serpilir Elmalar ince ince dilimlenip dizilir ve üstlerine pekmez gezdirilir Kek hamuru da dökülüp 170 derece ısıtılmış fırında 2530 dk pişirilir İlk 20 dk fırının kapağını hiç açmayalım Daha sonrası için kürdan testiyle kontrollü olursanız iyi olur Kek ılıyınca kelepçeyi açıp keki bir servis tabağına ters çevirelim
Kekimiz servise hazır Ilık ılıkta çok lezzetli oluyor
Denemek isteyenlere afiyet olsun
*2 tane yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı buğday nişastası
*15 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı tarçın
Kekin altına dizmek için:
*2 tane elma
*5 yemek kaşığı pekmez
*3 yemek kaşığı şeker
Pekmez Soslu Elmalı Kek Tarifi Yapılışı Üstü hafif nemli pekmezli elmalı kek tarifimi denemenizi tavsiye ederim
kek için yumurta ve şeker beyaz köpük haline gelene kadar çırpılır Süt, sıvı yağ eklenip, hafif karıştırılır Un, nişasta, kabartma tozu, vanilya elenerek eklenir Tarçın da ilave edilerek mikserle güzelce karıştırılır
Orta boy kelepçeli kalıbın dibi margarinlenir ve şeker serpilir Elmalar ince ince dilimlenip dizilir ve üstlerine pekmez gezdirilir Kek hamuru da dökülüp 170 derece ısıtılmış fırında 2530 dk pişirilir İlk 20 dk fırının kapağını hiç açmayalım Daha sonrası için kürdan testiyle kontrollü olursanız iyi olur Kek ılıyınca kelepçeyi açıp keki bir servis tabağına ters çevirelim
Kekimiz servise hazır Ilık ılıkta çok lezzetli oluyor
Denemek isteyenlere afiyet olsun