iltasyazilim
FD Üye
Pekmezin zararları nelerdir?
Pekmezin faydalarını bilemeyenimiz yoktur sanırımÖzellikle kan yapıcı özelliği ve enerji vermesi en aşina özelliklerinden biridir pekmezinPekmez , süper yiyeceklerden biri Bebeklerin ve çocukların akıl gelişimini destekliyorAyrıca sütteki kalsiyumun tam üç katı kalsiyum değerine sahip Kemik erimesi ve benzer hastalıklar için alınabilecek en ideal önlemlerden biri Pekmez in faydaları listesi bu şekidle uzayıp gider
Peki ya bu değin yararı bulunan bir beslenme maddesinin hiç zararı yokmudurÖzellikle pekmez pozitif tüketildiğinde ne gibi sakıncaları vardır işte bu soruların yanıtları;
Şifa niyetine yediğimiz, hatta çocuklarımıza verdiğimiz bu kayda değer yiyecek nasıl olur da kanserojen bir hal alır? Cevabı HMF olarak kısaltılan hidorksimetifurfural adlı bir madde Kanserojen ve genotoksik (genleri bozan) olduğu düşünülmekte Türk Gıda Kodeksi olası HMF miktarı için sınırlama getirmiş durumdaPeki o şifalı pekmezler nasıl oluyor da kansorejen madde olan HMF içeriyor?HMF, hidroksi metil furfuralin kısa yazılışıdır Bu madde üretimin kontrolu için indikatör yani belirleyici olarak analizi yapılan bir bileşiktir Bunun miktarının yüksek olması, öteki beğenilmeyen bileşiklerin de yüksek oranda oluştuğunun göstergesidirPekmez lerde, HMF düzeyi pekmezin çeşidine kadar 75100 mgkg olarak Gıda Kodeksi kadar belirlenmiştir Bu sınırın aşılmaması gerekmektedir
*
Pekmezin faydalarını bilemeyenimiz yoktur sanırımÖzellikle kan yapıcı özelliği ve enerji vermesi en aşina özelliklerinden biridir pekmezinPekmez , süper yiyeceklerden biri Bebeklerin ve çocukların akıl gelişimini destekliyorAyrıca sütteki kalsiyumun tam üç katı kalsiyum değerine sahip Kemik erimesi ve benzer hastalıklar için alınabilecek en ideal önlemlerden biri Pekmez in faydaları listesi bu şekidle uzayıp gider
Peki ya bu değin yararı bulunan bir beslenme maddesinin hiç zararı yokmudurÖzellikle pekmez pozitif tüketildiğinde ne gibi sakıncaları vardır işte bu soruların yanıtları;
Şifa niyetine yediğimiz, hatta çocuklarımıza verdiğimiz bu kayda değer yiyecek nasıl olur da kanserojen bir hal alır? Cevabı HMF olarak kısaltılan hidorksimetifurfural adlı bir madde Kanserojen ve genotoksik (genleri bozan) olduğu düşünülmekte Türk Gıda Kodeksi olası HMF miktarı için sınırlama getirmiş durumdaPeki o şifalı pekmezler nasıl oluyor da kansorejen madde olan HMF içeriyor?HMF, hidroksi metil furfuralin kısa yazılışıdır Bu madde üretimin kontrolu için indikatör yani belirleyici olarak analizi yapılan bir bileşiktir Bunun miktarının yüksek olması, öteki beğenilmeyen bileşiklerin de yüksek oranda oluştuğunun göstergesidirPekmez lerde, HMF düzeyi pekmezin çeşidine kadar 75100 mgkg olarak Gıda Kodeksi kadar belirlenmiştir Bu sınırın aşılmaması gerekmektedir
*