iltasyazilim
FD Üye
Pekmezli Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*810 adet Ankara armudu
*1 kg su
*2 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı pekmez
İçi için
*2 adet elma rendesi
*1 adet armut rendesi
*2 yemek kaşığı tarçın
*Yarım çay bardağı kuş üzümü
*4 yemek kaşığı toz şeker
Pekmezli Armut Tatlısı Tarifi Yapılışı Armutların içi çıkarılır, tencereye su şeker ve pekmez armut koyulur kaynatılır, yumuşaması sağlanır*İç malzemesi için rendelenmiş armut elma şeker tencerede kavrulur En son tarçın ve kus üzümü atılır ve ocağın altı kapatılır*Yumuşayan armutların içi doldurulur Ilık servis yapılır
*810 adet Ankara armudu
*1 kg su
*2 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı pekmez
İçi için
*2 adet elma rendesi
*1 adet armut rendesi
*2 yemek kaşığı tarçın
*Yarım çay bardağı kuş üzümü
*4 yemek kaşığı toz şeker
Pekmezli Armut Tatlısı Tarifi Yapılışı Armutların içi çıkarılır, tencereye su şeker ve pekmez armut koyulur kaynatılır, yumuşaması sağlanır*İç malzemesi için rendelenmiş armut elma şeker tencerede kavrulur En son tarçın ve kus üzümü atılır ve ocağın altı kapatılır*Yumuşayan armutların içi doldurulur Ilık servis yapılır