pekmezli incir tatlısı incir tatlıları MALZEMELER2 su bardağı kuru incir1 su bardağı tüm ceviz4 su bardağı pekmez2 su bardağı suVarsa: 3 yemek yemek kaşığı susamHAZIRLANIŞIÖncelikle kuru incirlerin her birini dörde bölelim ve bol ılık suda yıkayıp, süzdürelimÖte yandan orta boy bir tencerenin içine su ve pekmezi birlikte koyalım Bir tahta kaşıkla karıştırıp, ocağın üzerine oturtalım, altını açalım Pekmezli su kaynamaya başlar başlamaz incirleri içine ekleyelim Defalarca birlikte 1520 dakika kısık ateşte pişirelim Sonra altını söndürüp susamı ve ceviz içlerini ek edip, tekrar tahta kaşıkla karıştırıp, soğumasını bekleyelimOrta irtifa bir kavanoza doldurup, ağzını sıkıca kapatalım Ya buzdolabında ya serin, ya da güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim Reçel gibi veya tatlı niyetine kullanabilirsiniz Ani misafir gelince kullanabileceğiniz bir tatlıdır Ama sakın nemli kaşıkla bu tatlıyı almayın Hemencecik tatlının ağzında küflenme oluşur