Pekmezli incir tatlısı MALZEMELER 2 su bardağı kuru incir 1 su bardağı bütün ceviz 4 su bardağı pekmez 2 su bardağı su Varsa: 3 yemek yemek kaşığı susam HAZIRLANIŞI Ilk Önce kuru incirlerin her birini dörde bölelim ve bol ılık suda yıkayıp, süzdürelim öte yandan orta yükseklik bir tencerenin içine su ve pekmezi birlikte koyalım Bir tahta kaşıkla karıştırıp, ocağın üstüne oturtalım, altını açalım Pekmezli su kaynamaya başlar başlamaz incirleri içine ekleyelim Hep birlikte 1520 dakika kısık ateşte pişirelim Sonradan altını söndürüp susamı ve ceviz içlerini ek edip, tekrar tahta kaşıkla karıştırıp, soğumasını bekleyelim Orta boy bir kavanoza doldurup, ağzını sımsıkı kapatalım Ya buzdolabında ya serin, veya güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim Reçel gibi veya tatlı niyetine kullanabilirsiniz Ani misafir gelince kullanabileceğiniz bir tatlıdır Fakat sakın nemli kaşıkla bu tatlıyı almayın Hemen tatlının ağzında küflenme oluşur