iltasyazilim
FD Üye
1 kg bal kabağı
2,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pekmez
45 çorba kaşığı tahin
Hazırlanışı
Soyulmuş ve ayıklanmış bal kabağını 56 cm’lik kare parçalar halinde kesin
Geniş tabanlı bir tencereye kabakları dizip üzerini toz şekerle kaplayın Kapağını kapatıp 30 dakika bekletin
Tencereyi kısık ateş üzerine alın ve kapağını açmadan 1520 dakika kısık ateşte pişirin Kabaklar suyunu bırakıp çektikten sonra içinde oluşan şerbeti koyulaşana ve kabaklar parlak bir görünüm alana kadar pişirmeye devam edin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın Ilınınca üzerine pekmezi gezdirin Onun üzerine de tahini kaşık kaşık gezdirerek döküp tatlı soğuyunca servis yapın
2,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pekmez
45 çorba kaşığı tahin
Hazırlanışı
Soyulmuş ve ayıklanmış bal kabağını 56 cm’lik kare parçalar halinde kesin
Geniş tabanlı bir tencereye kabakları dizip üzerini toz şekerle kaplayın Kapağını kapatıp 30 dakika bekletin
Tencereyi kısık ateş üzerine alın ve kapağını açmadan 1520 dakika kısık ateşte pişirin Kabaklar suyunu bırakıp çektikten sonra içinde oluşan şerbeti koyulaşana ve kabaklar parlak bir görünüm alana kadar pişirmeye devam edin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın Ilınınca üzerine pekmezi gezdirin Onun üzerine de tahini kaşık kaşık gezdirerek döküp tatlı soğuyunca servis yapın