iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
150 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş) 1 çay bardağı üzüm pekmezi 1 adet yumurta sarısı 1 çay bardağı pudra şekeri 12 çay bardağı yoğurt 12 çay kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu 3,5 su bardağı un Üzeri için:
1 adet yumurta akı 2 yemek kaşığı toz şeker
NASIL YAPILIR?
Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve üzüm pekmezini karıştırma kabına aldıktan sonra krema haline gelene kadar karıştırın Yumurta sarısı, pudra şekeri ve yoğurt kattıktan sonra elinizle karıştırmaya devam edin Un, kabartma tozu ve tarçını eleyip ayrı bir kaba aldıktan sonra kurabiye karışımına azar azar ekleyin Kullandığınız malzemelerin yoğunluk ve kıvamlarına göre kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde hamur parçaları alıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin Hazırladığınız kurabiyeleri, kabarma payını düşünerek yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Bir yumurta fırçası yardımıyla yumurta akı sürdüğünüz kurabiyelerin üzerine toz şeker serpiştirin Hazırladığınız kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 170 derece fırında aralarda kontrol ederek 2530 dakika kadar pişirin Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, mümkünse bir ızgara teli üzerinde ve oda ısısında dinlendirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın
150 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş) 1 çay bardağı üzüm pekmezi 1 adet yumurta sarısı 1 çay bardağı pudra şekeri 12 çay bardağı yoğurt 12 çay kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu 3,5 su bardağı un Üzeri için:
1 adet yumurta akı 2 yemek kaşığı toz şeker
NASIL YAPILIR?
Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve üzüm pekmezini karıştırma kabına aldıktan sonra krema haline gelene kadar karıştırın Yumurta sarısı, pudra şekeri ve yoğurt kattıktan sonra elinizle karıştırmaya devam edin Un, kabartma tozu ve tarçını eleyip ayrı bir kaba aldıktan sonra kurabiye karışımına azar azar ekleyin Kullandığınız malzemelerin yoğunluk ve kıvamlarına göre kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde hamur parçaları alıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin Hazırladığınız kurabiyeleri, kabarma payını düşünerek yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Bir yumurta fırçası yardımıyla yumurta akı sürdüğünüz kurabiyelerin üzerine toz şeker serpiştirin Hazırladığınız kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 170 derece fırında aralarda kontrol ederek 2530 dakika kadar pişirin Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, mümkünse bir ızgara teli üzerinde ve oda ısısında dinlendirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın