iltasyazilim
FD Üye
Pekmezli Lezzetli Simit Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardagı süt
*Yarım su bardagı sıvı yağ
*Yarım paket yaş maya
*1 çorba kaşığı tuz
*2 çorba kaşığı şeker
*Alana kadar un
Üzeri için;
*5 6 çorba kaşığı pekmez
*2 çorba kaşığı su
*Bol miktar susam
*Kızaran susam olmasına dikkat edelim ,bazı susamlar kızarmadığından üzeri beyaz kalabilir ?
Pekmezli Lezzetli Simit Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle tarifimi tüm puf noktalarıyla sizinle paylaşacağımı bildirip güzel sonuçlar almak için birebir uymanızı öneririm
*Simitin hamurunu akşamdan mayalamanız yada pişirme saatinden 2 3 saat öncesinde mayalamanızı öneririm
*Sütü ve sıvı yağı elimiz yanmayacak kadar ısıtıp bir leğene döküyoruz, üstüne yaş mayayı ilave edip karıştırıp iyice eziyoruz, daha sonra şeker ve tuzu da* ilave edip karıştırıyoruz
*Yumuşak bi hamur elde edene kadar unu eleyerek ilave ediyoruz ,elemeye dikkat edelim, güzel kabarmasını sağlayacaktır
*Leğenimizi sarıp mayalanmasını bekliyoruz, 2 3 saat
*Daha sonra avucumuzun içi büyüklüğünde açıp arasına kaşar ,sucuk istediğinizi koyup yuvarlak yada oval şekil verebilirsiniz
*Herhangi bi pekmezi az bi* suda hafifçe sulandırıyoruz
*Şekil verdiğimiz simitleri önce pekmeze daha sonra susama batırıyoruz ,1 saat mutlaka tepside mayalandırıyoruz
*1 saat* sonra 180 derecede 15 20 dk yakın kızarana kadar pişiriyoruz
*Sıcacık servis etmeye dikkat ediyoruz, tadından doyamıyoruz inşallah ???
*1 su bardagı süt
*Yarım su bardagı sıvı yağ
*Yarım paket yaş maya
*1 çorba kaşığı tuz
*2 çorba kaşığı şeker
*Alana kadar un
Üzeri için;
*5 6 çorba kaşığı pekmez
*2 çorba kaşığı su
*Bol miktar susam
*Kızaran susam olmasına dikkat edelim ,bazı susamlar kızarmadığından üzeri beyaz kalabilir ?
Pekmezli Lezzetli Simit Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle tarifimi tüm puf noktalarıyla sizinle paylaşacağımı bildirip güzel sonuçlar almak için birebir uymanızı öneririm
*Simitin hamurunu akşamdan mayalamanız yada pişirme saatinden 2 3 saat öncesinde mayalamanızı öneririm
*Sütü ve sıvı yağı elimiz yanmayacak kadar ısıtıp bir leğene döküyoruz, üstüne yaş mayayı ilave edip karıştırıp iyice eziyoruz, daha sonra şeker ve tuzu da* ilave edip karıştırıyoruz
*Yumuşak bi hamur elde edene kadar unu eleyerek ilave ediyoruz ,elemeye dikkat edelim, güzel kabarmasını sağlayacaktır
*Leğenimizi sarıp mayalanmasını bekliyoruz, 2 3 saat
*Daha sonra avucumuzun içi büyüklüğünde açıp arasına kaşar ,sucuk istediğinizi koyup yuvarlak yada oval şekil verebilirsiniz
*Herhangi bi pekmezi az bi* suda hafifçe sulandırıyoruz
*Şekil verdiğimiz simitleri önce pekmeze daha sonra susama batırıyoruz ,1 saat mutlaka tepside mayalandırıyoruz
*1 saat* sonra 180 derecede 15 20 dk yakın kızarana kadar pişiriyoruz
*Sıcacık servis etmeye dikkat ediyoruz, tadından doyamıyoruz inşallah ???