iltasyazilim
FD Üye
Pekmezli Pankek Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta,
*1 su bardağı süt,
*1 yemek kaşığı sıvı yağ,
*1 çay kaşığı kabartma tozu,
*İsteğe bağlı olarak 1 çay kaşığı tuz veya 1 tatlı kaşığı şeker (damak zevkine göre miktar arttırılabilir),
*1 su bardağı un
Pekmezli Pankek Tarifi Yapılışı Yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın,Sütü, şekeri ve yağı ekleyip iyice karışana kadar çırpın,Unu ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam edin,Yapışmaz bir tavayı orta hararetli ateşte ısıtın (dilerseniz bir miktar yağ kullanabilirsiniz, ben kullanmadım),1 kepçe hamuru tavanın ortasına yuvarlak şekilde dökün,Üzeri göz göz olduktan sonra spatula yardımıyla ters çevirin,Her iki tarafı da piştikten sonra servis tabağına alın,Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın,Pekmez ile servis yapın
*1 yumurta,
*1 su bardağı süt,
*1 yemek kaşığı sıvı yağ,
*1 çay kaşığı kabartma tozu,
*İsteğe bağlı olarak 1 çay kaşığı tuz veya 1 tatlı kaşığı şeker (damak zevkine göre miktar arttırılabilir),
*1 su bardağı un
Pekmezli Pankek Tarifi Yapılışı Yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın,Sütü, şekeri ve yağı ekleyip iyice karışana kadar çırpın,Unu ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam edin,Yapışmaz bir tavayı orta hararetli ateşte ısıtın (dilerseniz bir miktar yağ kullanabilirsiniz, ben kullanmadım),1 kepçe hamuru tavanın ortasına yuvarlak şekilde dökün,Üzeri göz göz olduktan sonra spatula yardımıyla ters çevirin,Her iki tarafı da piştikten sonra servis tabağına alın,Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın,Pekmez ile servis yapın