iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
2 su bardağı un
6 yemek kaşığı tereyağı (veya margarin)
12 sa bardağı ceviz içi
1 su bardağı pekmez
15 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yapılışı:
Cevizi iyi kırın Yağı bir tencerede eritin Unu ilave edip kısık ateşte 2025 dakika kadar kavurun Cevizleri atıp birlikte biraz daha kavurun Şekeri suda eritin Pekmezle karıştırın Soğuk olarak helvanın üzerine ilave edin, pütürsüzce olacak şekilde karıştırın Suyunu çekince kapağını kapatın 15 dakika dinlendirin
Afiyet olsun
2 su bardağı un
6 yemek kaşığı tereyağı (veya margarin)
12 sa bardağı ceviz içi
1 su bardağı pekmez
15 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yapılışı:
Cevizi iyi kırın Yağı bir tencerede eritin Unu ilave edip kısık ateşte 2025 dakika kadar kavurun Cevizleri atıp birlikte biraz daha kavurun Şekeri suda eritin Pekmezle karıştırın Soğuk olarak helvanın üzerine ilave edin, pütürsüzce olacak şekilde karıştırın Suyunu çekince kapağını kapatın 15 dakika dinlendirin
Afiyet olsun