iltasyazilim
FD Üye
http:img113**************img113660057123393dt4
Malzemeler:
100 gr tereyağı
12 çay bardağı fındık yağı
150 gr un
1 su bardağı pekmez (ben keçiboynuzu pekmezi kullandım)
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
Ceviz, antep fıstığı, hindistan cevizi
Yapılışı:
1 Öncelikle pekmezi ve suyu bir kapta karıştırın
2 Tereyağını ve fındık yağını genişçe bir çelik tavaya alın, tereyağı eriyene dek ocakta ısıtın
3 Yağ eridikten sonra tavaya unu ekleyin, tahta kaşıkla, kısık ateşte unun rengi altın rengini alana dek karıştırarak kavurun
4 Pekmezli suyu tavaya dökün Suyu çekildikten sonra (hemen çekiliyor) ocağın altını kapatın Daha sonra toz şekeri ekleyin ve karıştırın Şeker tatlının sıcaklığıyla hemen eriyecek
5 Tatlının ilk sıcaklığı geçince hemen kaşıkla parçalar alın, cevize, hindistan cevizine ya da antep fıstığına batırın En makbulü ılıkken servis yapmak
Malzemeler:
100 gr tereyağı
12 çay bardağı fındık yağı
150 gr un
1 su bardağı pekmez (ben keçiboynuzu pekmezi kullandım)
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
Ceviz, antep fıstığı, hindistan cevizi
Yapılışı:
1 Öncelikle pekmezi ve suyu bir kapta karıştırın
2 Tereyağını ve fındık yağını genişçe bir çelik tavaya alın, tereyağı eriyene dek ocakta ısıtın
3 Yağ eridikten sonra tavaya unu ekleyin, tahta kaşıkla, kısık ateşte unun rengi altın rengini alana dek karıştırarak kavurun
4 Pekmezli suyu tavaya dökün Suyu çekildikten sonra (hemen çekiliyor) ocağın altını kapatın Daha sonra toz şekeri ekleyin ve karıştırın Şeker tatlının sıcaklığıyla hemen eriyecek
5 Tatlının ilk sıcaklığı geçince hemen kaşıkla parçalar alın, cevize, hindistan cevizine ya da antep fıstığına batırın En makbulü ılıkken servis yapmak