iltasyazilim
FD Üye
Peksimet Tarifi (Ege Yöresi) İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 litre süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya (Oda ısısında olacak)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
İçine;
*1 su bardağı susam ezmesi (Ege tarafında buna susam sürtmesi de deniyor)
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı pekmez (İsteğe göre şeker de eklenebilir ben sade isteyenler koymayabilir)
Üzerine;
*1 yumurta sarısı
*Susam
Peksimet Tarifi (Ege Yöresi) Yapılışı Öncelikle tencerede sütümüzü ısıtıyoruz İçine yaş mayalı koyup eritiyoruz Ardından unumuzu ve yağımızı ekliyoruz Tuzu ve şekeri de ilave ediyoruz hafif elimize yapışır şekilde olacak Üzerine nemli bir bez örtüp hafif sıcak bir ortamda 45 dk bekletiyoruz Hamur geldiğinde portakal büyüklüğünde bezeler yapıyoruz ve bezemizi merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açıyoruz Çok büyük olmayacak şekilde İçine susam ezmemizi sürüp rulo yapıyoruz 3’er cm kalınlığında bıçakla kesiyoruz Yan olarak altına yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize bitişik olarak diziyoruz 10 dk da tepside bekletip üzerine yumurta sarısını çok yoğun olmayacak şekilde sürüyoruz Ardından susam ekiyoruz 180 derecelik fırında 25 dk pişirip servis ediyoruz Hepinize afiyet olsun??( bu hamurdan çok fazla çıkıyor Ben fırından çıkardıktan 20 dk sonra poşetlere koyup diftrize attım )
*
*1 litre süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya (Oda ısısında olacak)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
İçine;
*1 su bardağı susam ezmesi (Ege tarafında buna susam sürtmesi de deniyor)
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı pekmez (İsteğe göre şeker de eklenebilir ben sade isteyenler koymayabilir)
Üzerine;
*1 yumurta sarısı
*Susam
Peksimet Tarifi (Ege Yöresi) Yapılışı Öncelikle tencerede sütümüzü ısıtıyoruz İçine yaş mayalı koyup eritiyoruz Ardından unumuzu ve yağımızı ekliyoruz Tuzu ve şekeri de ilave ediyoruz hafif elimize yapışır şekilde olacak Üzerine nemli bir bez örtüp hafif sıcak bir ortamda 45 dk bekletiyoruz Hamur geldiğinde portakal büyüklüğünde bezeler yapıyoruz ve bezemizi merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açıyoruz Çok büyük olmayacak şekilde İçine susam ezmemizi sürüp rulo yapıyoruz 3’er cm kalınlığında bıçakla kesiyoruz Yan olarak altına yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize bitişik olarak diziyoruz 10 dk da tepside bekletip üzerine yumurta sarısını çok yoğun olmayacak şekilde sürüyoruz Ardından susam ekiyoruz 180 derecelik fırında 25 dk pişirip servis ediyoruz Hepinize afiyet olsun??( bu hamurdan çok fazla çıkıyor Ben fırından çıkardıktan 20 dk sonra poşetlere koyup diftrize attım )
*