Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peksimet Tatlısı Karamelli

Peksimet Tatlısı Karamelli
0
54

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Peksimet Tatlısı Karamelli peksimet tatlısı peksimet tatlisi tatlısı tarifi tatlisi tarifi nasıl yapılır Karameli seven biri olarak arkadaşlarım derhal sizlere Karamelli peksimet tatlısı tarifini veriyorum Şimdiden sıhhat olsunpeksimettatlisikaramelli5c4f3c2ba3120alt Malzemeler: 1 paket tuzsuz Etimek Karamel için; 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 4 damla limon suyu Muhallebisi için; 1 lt süt 4 yemek kaşığı un 2 yemek yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Üzeri için; 1 su bardağı soğuk süt 1 paket krem şanti Dilerseniz; toz fıstık, hindistan cevizi Yapılışı: id Toz şekeri tencereye koyup, su eklemeden, arada karıştırarak karamelize edin Şeker sözde erimiş, çok koyu olmayan karamel rengine döndüğünde, çok uyarı ederek suyunu ekleyin (Karamel fazla koyulaşırsa tadı acılaşabilir) yavaş yavaş karıştırarak, kristalleşen şekerin erimesini sağlayın Kaynadığı anda 4 damla limon suyunu ekleyin 23 dakika daha kısık ateşte pişirin bu arada oldukça büyük bir servis tabağına etimekleri dizin Karamelli şerbetinizi, hemen etimeklerin üzerine kaşıkla gezdirin Şerbeti ayrıntılarıyla çekmeleri için bir kenarda bekletip, muhallebinizi hazırlamaya başlayın Bambaşka bir tencereye süt, un, nişasta ve toz şekeri koyun Tel çırpıcı ile tamamen karıştırıp, orta hararetli ocağa alın Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini bekleyin Kaynamaya başladığı anda vanilya ve tereyağını ekleyip, 23 dakika daha pişirin Muhallebiyi şerbetli etimeklerin üstüne gezdirin Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin Soğuk süt ile 1 paket krem şantiyi, katılaşana kadar çırpın Süsleme için birazını ayırıp, kalanını muhallebi katının üstüne dikkatlice sürün Ayırdığınız kısmı krema pompasına koyup dilediğiniz şekilde süslemeler yapın Buzdolabına kaldırın Mümkünse bir gece bekletin (Ertesi gün tadı çok daha güzel oluyor ve ekmek kadayıfını andırıyor) Servis sırasında dilerseniz toz fıstık ya da hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz  
 
858,498Konular
982,062Mesajlar
30,050Kullanıcılar
allesaliSon üye
Üst Alt