iltasyazilim
FD Üye
1 paket peksimet (hazır kızartılmıs? ekmek)
S?erbeti ic?in
15 su bardag?ı toz s?eker
1 su bardag?ı su
1 su bardag?ı vis?ne
Muhallebi ic?in
15 su bardag?ı toz s?eker
5 yemek kas?ıg?ı nis?asta
2 yemek kas?ıg?ı un
1 litre su?t
1 yemek kas?ıg?ı tereyag?ı
U?zeri ic?in
Dondurma
Peksimetli tatlı hazırlanışı
Peksimetleri kare cam bir kalıba dizin S?erbeti ic?in toz s?eker ve suyu kaynatın Vis?neleri rondodan gec?irin S?erbete ekleyip karıs?tırın Vis?neli s?erbeti peksimetlerin u?zerini kaplayacak s?ekilde do?ku?n
Muhallebisi ic?in s?eker, nis?asta ve unu bir tencereye alıp karıs?tırın Su?tu? yavas? yavas? karıs?tırarak ekleyin Orta ates?te koyulas?ana kadar pis?irin Tereyag?ını ekleyip ocaktan alın Karıs?tırarak ılındırın ve s?erbetli peksimetlerin u?zerini kaplayacak s?ekilde do?ku?n
Tatlınızı buzdolabına alın ve iyice sog?uyana kadar bekletin Kare dilimler kesin Dondurma ile su?sleyerek servis yapın
S?erbeti ic?in
15 su bardag?ı toz s?eker
1 su bardag?ı su
1 su bardag?ı vis?ne
Muhallebi ic?in
15 su bardag?ı toz s?eker
5 yemek kas?ıg?ı nis?asta
2 yemek kas?ıg?ı un
1 litre su?t
1 yemek kas?ıg?ı tereyag?ı
U?zeri ic?in
Dondurma
Peksimetli tatlı hazırlanışı
Peksimetleri kare cam bir kalıba dizin S?erbeti ic?in toz s?eker ve suyu kaynatın Vis?neleri rondodan gec?irin S?erbete ekleyip karıs?tırın Vis?neli s?erbeti peksimetlerin u?zerini kaplayacak s?ekilde do?ku?n
Muhallebisi ic?in s?eker, nis?asta ve unu bir tencereye alıp karıs?tırın Su?tu? yavas? yavas? karıs?tırarak ekleyin Orta ates?te koyulas?ana kadar pis?irin Tereyag?ını ekleyip ocaktan alın Karıs?tırarak ılındırın ve s?erbetli peksimetlerin u?zerini kaplayacak s?ekilde do?ku?n
Tatlınızı buzdolabına alın ve iyice sog?uyana kadar bekletin Kare dilimler kesin Dondurma ile su?sleyerek servis yapın