Rasim Öztekin, geçtiğimiz mart ayında geçirdiği kalp krizi sonucu hastanede tedavi görürken hayatını kaybetmişti. Usta sanatkarın kızı Pelin Öztekin,
Türk tiyatrosunun usta sanatkarı Rasim Öztekin, kalp krizi nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 8 Mart'ta hayata gözlerini yumdu. Ani vefatıyla başta ailesi olmak üzere herkesi yasa boğan sanatkarın, oyuncu kızı Pelin Öztekin ise toplumsal medya hesabından babasına hasretini lisana getirdi.
Pelin Öztekin, Rasim Öztekin'i yıllar evvel çekilmiş bir görüntüyle andı. Öztekin bu paylaşımına, şu notu düştü; "Bazı iletiler var hala dönüp bakamadığım, okuyup, yanıt veremediğim ancak yeniden de silemediğim. Bugün, tam şu an o iletilerden biriyle istemsizce bakıştık. Nedensizce iletiye bastım ve karşıma bu görüntü çıktı. Ferruh abi çekmiş, sanırım 4 yahut 5 yaşımdayım. Kimi anılar vardır gelip kalbinize oturur ya, oturdu!
Öte yandan Öztekin, babasının vefatından bir hafta sonra bir arada çekilen karelerini yayınlayarak duygusal bir paylaşım yapmış ve şu tabirleri kullanmıştı:
"Her şey ne kadar süratli, tıpkı gidişin üzere Babiş. Güya dün kulağına 'kal benimle, ben daha o kadar büyümedim' diye fısıldayan ben değildim. Sen tekrar erken davrandın kaptan! Yaka iğnesi üzere boynunda uyuttuğun, omuzunda taşıdığın, tekneden denize attığın, elinden tutup maça götürdüğün, babasını hayranlıkla sahnede izleyen, babasını ustası yapıp o yolda ilerleyen o minik kız çocuğu bir gecede büyüdü. Ben sonunda büyüdüm baba."