iltasyazilim
FD Üye
çok pratik bir tatlı
Malzemeler ;
1 su bardağı üzüm pekmezi
3 tepeleme yemek kaşığı un
2 su bardağı su
üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
kayısı çekirdeği ( badem fındık ceviz de olur )
Hazırlanışı ;
Bir tencereye su, pekmez, unu koyun ve karıştırın Tencerenizi ocağa alın ve koyulaşıp kaynayana kadar pişirin Kaynadıktan sonra bikaç dakika daha kısık ateşte karıştırın ve ocaktan alın Sıcakken kaselere boşaltın Başka bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin, içine çay kaşığının ucuyla (çok az) tuz ekleyin ve eritip ocaktan alın Eritilmiş tereyağını kaselerdeki peltelerinize dökün ve kaselerde tereyağını pelteyle karıştırın(çok fazla karıştırmayın, pelte tereyağının bir kısmını içine çekecek kadar karıştırın) Üzerine istediğiniz herhangi kuruyemişten koyun ve sıcak sıcak servis yapın
Malzemeler ;
1 su bardağı üzüm pekmezi
3 tepeleme yemek kaşığı un
2 su bardağı su
üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
kayısı çekirdeği ( badem fındık ceviz de olur )
Hazırlanışı ;
Bir tencereye su, pekmez, unu koyun ve karıştırın Tencerenizi ocağa alın ve koyulaşıp kaynayana kadar pişirin Kaynadıktan sonra bikaç dakika daha kısık ateşte karıştırın ve ocaktan alın Sıcakken kaselere boşaltın Başka bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin, içine çay kaşığının ucuyla (çok az) tuz ekleyin ve eritip ocaktan alın Eritilmiş tereyağını kaselerdeki peltelerinize dökün ve kaselerde tereyağını pelteyle karıştırın(çok fazla karıştırmayın, pelte tereyağının bir kısmını içine çekecek kadar karıştırın) Üzerine istediğiniz herhangi kuruyemişten koyun ve sıcak sıcak servis yapın