iltasyazilim
FD Üye
Pembiş Pembiş İrmikli Lokumlar Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket çilekli toz puding
*3, 5 bardak süt
*7 yemek kaşığı irmik
*6 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı tereyağmargarin
*1 paket vanilya
Bulamak için;
*Hindistan cevizi
Pembiş Pembiş İrmikli Lokumlar Tarifi Yapılışı Tenceremize süt, irmik ,şeker, çilekli toz puding alınıp çırpıcı ile karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar pişirilir
En son vanilya ve yağ eklenip iyice karıştırılıp ocaktan alınır
Soğuması için 12 saat bekletilir Soğudukça şekil vermek daha kolaylaşacaktır
Daha sonra elimizi hafif ıslatıp pudingden parçalar alıp yuvarlak şekil verilir İsteğe bağlı içine bütün fındık da konulabilir
Hindistan cevizine bulanıp servis tabağına alınır
Afiyet olsun
*1 paket çilekli toz puding
*3, 5 bardak süt
*7 yemek kaşığı irmik
*6 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı tereyağmargarin
*1 paket vanilya
Bulamak için;
*Hindistan cevizi
Pembiş Pembiş İrmikli Lokumlar Tarifi Yapılışı Tenceremize süt, irmik ,şeker, çilekli toz puding alınıp çırpıcı ile karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar pişirilir
En son vanilya ve yağ eklenip iyice karıştırılıp ocaktan alınır
Soğuması için 12 saat bekletilir Soğudukça şekil vermek daha kolaylaşacaktır
Daha sonra elimizi hafif ıslatıp pudingden parçalar alıp yuvarlak şekil verilir İsteğe bağlı içine bütün fındık da konulabilir
Hindistan cevizine bulanıp servis tabağına alınır
Afiyet olsun