iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 paket penne makarna
3 su bardağı domates suyu
4 adet domates
1 adet kesme şeker
6 yemek kaşığı sıvı yağ
Acısso arzuya göre birkaç damla
1 adet kuru soğan
75 gram kaşar peynir
1 yemek kaşığı zeytinyağ
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1 çay kaşık kuru fesleğen
Yapılışı
Kuru soğanı yemeklik doğrayınız
Domateslerin, kabuklarını soyup, küp küp kesiniz
Sarımsakları ince ince kıyınız
Kaşar peynirini rendeleyiniz
Bir tencerede 4 yemek kaşığı Sıvı yağı kızdırınız
Kuru soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar pişiriniz
Kıyılmış sarımsakları ekleyip, kavurunuz
Doğranmış domatesi ilave ediniz
Domates suyunu, kırmızıbiber, tuz,karabiber, kuru fesleğeni koyup bir taşım kaynatınız
Domatesin asidini alması için kesme şekeri ilave edin
En son olarak bir kaç damla Acısso ekleyip, ateşten alınız
Acılı domates sosu el mikseri ile püre haline getiriniz
Derin bir tencereye haşlayacağınız makarnanın 3 kat su koyup, içine tuz ve zeytinyağını koyup kaynatınız
Su kaynayınca makarnayı atıp 8 dakika haşlayınız
Hemen servis yapacaksanız, soğuk sudan geçirmeyin Haşlayıp, daha sonra kullanacaksanız, soğuk sudan geçirip, zeytinyağ veya ay çiçek yağı ile yağlayınız
Tencerede kalan 2 yemek kaşığı Sıvı yağ kızdırıp, haşladığınız makarnayı yağlayınız
Acılı domates sosu ekleyip, iyice karıştırıp, servis tabağına alınız
Rende kaşar peynir ile servis ediniz
1 paket penne makarna
3 su bardağı domates suyu
4 adet domates
1 adet kesme şeker
6 yemek kaşığı sıvı yağ
Acısso arzuya göre birkaç damla
1 adet kuru soğan
75 gram kaşar peynir
1 yemek kaşığı zeytinyağ
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1 çay kaşık kuru fesleğen
Yapılışı
Kuru soğanı yemeklik doğrayınız
Domateslerin, kabuklarını soyup, küp küp kesiniz
Sarımsakları ince ince kıyınız
Kaşar peynirini rendeleyiniz
Bir tencerede 4 yemek kaşığı Sıvı yağı kızdırınız
Kuru soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar pişiriniz
Kıyılmış sarımsakları ekleyip, kavurunuz
Doğranmış domatesi ilave ediniz
Domates suyunu, kırmızıbiber, tuz,karabiber, kuru fesleğeni koyup bir taşım kaynatınız
Domatesin asidini alması için kesme şekeri ilave edin
En son olarak bir kaç damla Acısso ekleyip, ateşten alınız
Acılı domates sosu el mikseri ile püre haline getiriniz
Derin bir tencereye haşlayacağınız makarnanın 3 kat su koyup, içine tuz ve zeytinyağını koyup kaynatınız
Su kaynayınca makarnayı atıp 8 dakika haşlayınız
Hemen servis yapacaksanız, soğuk sudan geçirmeyin Haşlayıp, daha sonra kullanacaksanız, soğuk sudan geçirip, zeytinyağ veya ay çiçek yağı ile yağlayınız
Tencerede kalan 2 yemek kaşığı Sıvı yağ kızdırıp, haşladığınız makarnayı yağlayınız
Acılı domates sosu ekleyip, iyice karıştırıp, servis tabağına alınız
Rende kaşar peynir ile servis ediniz