iltasyazilim
FD Üye
Pepeçura Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg siyah üzüm
*6 su bardağı su
*1, 5 çay bardağı şeker
*Yarım çay bardağı nişasta
*Yarım çay bardağı un
Pepeçura Tarifi Yapılışı Üzümleri yıkayıp tanelere ayıralım ve şeker, su ilavesiyle iyice kaynatalım Ilıyınca tel süzgeçten geçirelim 4 su bardağı üzüm suyunu tencereye alalım kalan üzüm suyuna nişasta, un ekleyip çırpalım ve karışımı tencereye ekleyip karıştırarak pişirelim kaynadıktan sonra 10 dakika daha pişirip kaselere veya kuplara paylaştıralım Soğuyunca servis yapın
*1 kg siyah üzüm
*6 su bardağı su
*1, 5 çay bardağı şeker
*Yarım çay bardağı nişasta
*Yarım çay bardağı un
Pepeçura Tarifi Yapılışı Üzümleri yıkayıp tanelere ayıralım ve şeker, su ilavesiyle iyice kaynatalım Ilıyınca tel süzgeçten geçirelim 4 su bardağı üzüm suyunu tencereye alalım kalan üzüm suyuna nişasta, un ekleyip çırpalım ve karışımı tencereye ekleyip karıştırarak pişirelim kaynadıktan sonra 10 dakika daha pişirip kaselere veya kuplara paylaştıralım Soğuyunca servis yapın