Perakende Günleri'nde Önemli Kişiler Bu yıl 2223 Ekim tarihlerinde 8’incisi düzenlenecek Perakende Günleri’nde pazarlama dahisi, Apple markasının yaratıcılarından Guy Kawasaki; Sex and the City dizisifilmi, Şeytan Marka Giyer ve Ugly Betty filmlerinin Oscarlı ve Emmy Ödüllü kostüm tasarımcısı Patricia Field, Banana Republic’in kurucusu Mel Ziegler gibi önemli konuşmacılar yer alıyor Birbirine muhalif perakendeciler, perakendecilerin çözüm ortakları, alışveriş merkezi (AVM) sahipleri ve AVM kiralama ve yönetim şirketlerini bir araya getirmeyi başaran etkinliğe bulunma için iş seyahatlerini, meslek görüşmelerini iptal edenler bile var Soysal Danışmanlık’ın Başkanı Suat Soysal, Perakende Günleri’nde sektörün pek çok sorununa çözüm bulunduğunu, sektörün gelecek vizyon ve stratejilerinin belirlendiğini söyledi Soysal, perakendenin ayrı taraflarını bir araya getirebilmenin sırrını Biz perakendenin içinden gelmeyiz Bütün her şeyi sektörle birlikte yapıyoruz, organize ediyoruz Bu yüzden sektör bu etkinliğe sahip çıkıyor Bugüne kadar hiç bir tatsızlık olmadı Perakende Günleri’ni sorunlarını çözecekleri tek platform olarak görüyorlardiye açıkladı Lütfi Kırdar’ın kapasitesi nedeniyle yalnızca 3 bin kişi ağırlayabildiklerini belirten Soysal, sayıyı 3 bin 1’e bile çıkaramadıklarını, yer darlığının büyük sorun olduğunu söyledi Bugüne dek 15 bin 142 kişiyi ağırlayan Perakende Günleri, bu yılki konferansın ardından 18 bin 142 kişiyi ağırlamış olacak Perakende Günleri’nde bugüne değin 400 hatip Türk perakendecilere bilgilerini aktardı Gazete ilanıyla perakendeci olan endüstri mühendisi İSMİ perakendeyle özdeşleşen Suat Soysal aslında endüstri mühendisi Boğaziçi Üniversitesi’ni bitirdikten sonradan STFA’da çalışan Soysal, inşaat işini sevmediğine karar verir Bir gazette ilanıyla değişen hayatını Soysal şöyle anlatıor: Gazete’de Atalar’ın ’Yetiştirilmek üzere idareci aranıyor’ ilanını görünce her havalı Boğaziçili gibi derhal atladım O süre Soy’ın ortağı olan Melih Seter kaderimi belirledi Rozet takıp beni çorap reyonunda satış elamanı olarak koydu Perakendeye girişim böyle oldu Daha Sonra sırasıyla Mudo ve Benetton’da da çalıştım Sonradan sektördeki bu boşluğu görüp doldurdum Eğitimciliği fazla sevdiğim için başladım bu işe O ilana başvurmasaydım hayatım çok bambaşka gelişirdi Üç birey girdiğimiz yolda derhal 73 kişiyizHürriyet’in birinci sayfasını tasarlayacaklar PERAKENDE Günleri’nin ana sponsorlarından Özgürlük Gazetesi, kiralayacağı bir stand ile perakendecilere Özgürlük Gazetesi’nin birinci sayfasını yapma imkanı sunulacak Hurriyetcom