Diyarbakır'ın en beğenilen yemekleri arasında nokta alan perde ciğeri, kış aylarında günün her saatinde afiyet tüketiliyor. İç yağına sarılarak pişirilenperde ciğeri nasıl yapılır tüm detaylarıyla bir arada araştırdık. Bol soğan salatası, yeşillikle servis edilen ciğer kebabının tanımı haberimizin detaylarında...
Diyarbakır'ın varlıklı yemek kültürünün başında gelen ciğer kebabı, damak tadına düşkün olanlardan ağır ilgi görüyor. Diyarbakır'ın en değerli yemeklerinden ciğer kebabı, hem yöre kişisi hem de kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerce sabah, öğlen ve akşam, günün her saati 7'den 70'e herkes tarafından tüketiliyor. 5 dakika pişirilen, daha sonra iç yağına sarmalanarak 10 dakika daha ateşte pişirilerek perde ciğere dönüşen lezzet, hazırlanması zahmetli olması nedeniyle sipariş üzerine yapılıyor.
CİĞER KEBABI TANIMI:
GEREÇLER
Yarım kilo dana ciğeri
Tuz
Kuru nane
Kimyon
Bir baş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
Pul biber
Kebap şişi
YAPILIŞI
Dana ciğerini şişe sıralayacak biçimde doğrayın. Arından derin bir kabın içerisine baharatları ekleyerek süzülmüş ciğerlerle harmanlayın.
Harmanlanan ciğerleri şişe dizerek mangalda kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...