Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Perde ciğeri nedir? Perde ciğer nasıl yapılır?

Perde ciğeri nedir? Perde ciğer nasıl yapılır?
0
116

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

Diyarbakır'ın en beğenilen yemekleri arasında nokta alan perde ciğeri, kış aylarında günün her saatinde afiyet tüketiliyor. İç yağına sarılarak pişirilenperde ciğeri nasıl yapılır tüm detaylarıyla bir arada araştırdık. Bol soğan salatası, yeşillikle servis edilen ciğer kebabının tanımı haberimizin detaylarında...

Diyarbakır'ın varlıklı yemek kültürünün başında gelen ciğer kebabı, damak tadına düşkün olanlardan ağır ilgi görüyor. Diyarbakır'ın en değerli yemeklerinden ciğer kebabı, hem yöre kişisi hem de kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerce sabah, öğlen ve akşam, günün her saati 7'den 70'e herkes tarafından tüketiliyor.  5 dakika pişirilen, daha sonra iç yağına sarmalanarak 10 dakika daha ateşte pişirilerek perde ciğere dönüşen lezzet, hazırlanması zahmetli olması nedeniyle sipariş üzerine yapılıyor.

CİĞER KEBABI TANIMI:

GEREÇLER

Yarım kilo dana ciğeri
Tuz
Kuru nane
Kimyon
Bir baş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
Pul biber
Kebap şişi

39O1I_1547886643_8849.Jpeg

YAPILIŞI

Dana ciğerini şişe sıralayacak biçimde doğrayın. Arından derin bir kabın içerisine baharatları ekleyerek süzülmüş ciğerlerle harmanlayın.

Harmanlanan ciğerleri şişe dizerek mangalda kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...
 
858,497Konular
982,565Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt