Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Perde ciğeri nedir? Perde ciğer nasıl yapılır?

Perde ciğeri nedir? Perde ciğer nasıl yapılır?
0
93

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
ciger_kebabi_nasil_yapilir_1547886569_2319.Jpeg

Diyarbakır'ın en gözde yemekleri arasında yer alan perde ciğeri, kış aylarında günün her saatinde afiyet tüketiliyor. İç yağına sarılarak pişirilenperde ciğeri nasıl yapılır tüm detaylarıyla beraber araştırdık. Bol soğan salatası, yeşillikle servis edilen ciğer kebabının tarifi haberimizin detaylarında...

Diyarbakır'ın zengin yemek kültürünün başında gelen ciğer kebabı, damak tadına düşkün olanlardan yoğun ilgi görüyor. Diyarbakır'ın en önemli yemeklerinden ciğer kebabı, hem yöre insanı hem de kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerce sabah, öğle ve akşam, günün her saati 7'den 70'e herkes tarafından tüketiliyor.  5 dakika pişirilen, daha sonra iç yağına sarmalanarak 10 dakika daha ateşte pişirilerek perde ciğere dönüşen lezzet, hazırlanması zahmetli olması nedeniyle sipariş üzerine yapılıyor.

CİĞER KEBABI TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım kilo dana ciğeri
Tuz
Kuru nane
Kimyon
Bir baş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
Pul biber
Kebap şişi

39O1I_1547886643_8849.Jpeg

YAPILIŞI

Dana ciğerini şişe sıralayacak şekilde doğrayın. Arından derin bir kabın içerisine baharatları ekleyerek süzülmüş ciğerlerle harmanlayın.

Harmanlanan ciğerleri şişe dizerek mangalda kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,709Mesajlar
29,780Kullanıcılar
eennnSon üye
Üst Alt