iltasyazilim
FD Üye
Perde Pilav ( Benim Tarifim) İçin Malzemeler
*Hamurun malzemeleri
*1 paket margarin (eritilmiş)
*2 yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 çay kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı şeker
*1 paket kabartma tozu
Pilav için
*Büyük çorba kasesiyle *tane pirinç
*100 gram margarin
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2, 5 kase tavuk suyu ( pirinçi ölçtüğümüz kase olacak)
*Karabiber
*Tuz
*150 gram badem
*2 tüm tavuk göğsü ( haşlanacak suyunuda pilava kullanacaz)
Perde Pilav ( Benim Tarifim) Yapılışı İlk olarak hamurumuzu yoğuralım kulak memesi yumuşaklığında olacak onu bir kenara ayıralım
Pilav tavamıza yağları alalım eritelim sonra pirinçimizi ekleyip kavuralım tuzu ekleyelim sonra sıcak suyunu yani tavuk suyu ilave edip kapağını kapatalım ve altını kısalım piştikten sonra demlemeye bırakalım demlendikten sonra damak tadına göre karabiber ekleyelim kapağını kapatalım
Bademlerimizi kaynar suda bekletelim kabuklarını soyup biraz yağda kavuruyoruz
Tavuğumuzuda haşlayıp didelim
BUNLARIN HEPSİ HAZIRSA ŞİMDİ HEPSİNİ BULUŞTURMAYA BAŞLAYALIM
Önce tezgah üzerinde hamurumuzu ikiye bölelim ve tepsimizin boyuna göre merdaneyle açalım tepsimizi margarinleyip bademle süsleyelim sonra açtığımız yufkamızı tepsiye yayalım karabiberli pilavımızı karıştırıp tepsiye dökelim sonra bademi ve sonrada tavuğu ekleyip ikinci yufkamızıda açıp kapatalım 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim afiyet olsun
*Hamurun malzemeleri
*1 paket margarin (eritilmiş)
*2 yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 çay kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı şeker
*1 paket kabartma tozu
Pilav için
*Büyük çorba kasesiyle *tane pirinç
*100 gram margarin
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2, 5 kase tavuk suyu ( pirinçi ölçtüğümüz kase olacak)
*Karabiber
*Tuz
*150 gram badem
*2 tüm tavuk göğsü ( haşlanacak suyunuda pilava kullanacaz)
Perde Pilav ( Benim Tarifim) Yapılışı İlk olarak hamurumuzu yoğuralım kulak memesi yumuşaklığında olacak onu bir kenara ayıralım
Pilav tavamıza yağları alalım eritelim sonra pirinçimizi ekleyip kavuralım tuzu ekleyelim sonra sıcak suyunu yani tavuk suyu ilave edip kapağını kapatalım ve altını kısalım piştikten sonra demlemeye bırakalım demlendikten sonra damak tadına göre karabiber ekleyelim kapağını kapatalım
Bademlerimizi kaynar suda bekletelim kabuklarını soyup biraz yağda kavuruyoruz
Tavuğumuzuda haşlayıp didelim
BUNLARIN HEPSİ HAZIRSA ŞİMDİ HEPSİNİ BULUŞTURMAYA BAŞLAYALIM
Önce tezgah üzerinde hamurumuzu ikiye bölelim ve tepsimizin boyuna göre merdaneyle açalım tepsimizi margarinleyip bademle süsleyelim sonra açtığımız yufkamızı tepsiye yayalım karabiberli pilavımızı karıştırıp tepsiye dökelim sonra bademi ve sonrada tavuğu ekleyip ikinci yufkamızıda açıp kapatalım 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim afiyet olsun