iltasyazilim
FD Üye
Perde Pilav ( Pilavın En Güzel Hali ) Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 bardak pirinç
*yarım çay bardağı sıvı yağ
*30 adet badem
*2 yemek kaşığı kuşüzümü
*4 adet tavuk but
*1 çay kaşığı karabiber
*2, 5 bardak tavuk suyu
*tuz
Hamuru için;
*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı yoğurt suyu
*Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
*Bir çay kaşığı kabartma tozu
*Tuz
*Yaklaşık 3,5 – 4 su bardağı un
Kalıba dizmek için
*kabuksuz badem
Perde Pilav ( Pilavın En Güzel Hali ) Tarifi Yapılışı Tavuk butlarını haşlayın Haşlanan tavuklar soğuduktan sonra didikleyin Suyunu süzüp kenara koyun Bademlerin üzerine sıcak su koyalım ve 5 dakika bekletip suyunu süzelim Bademleri kabuklarından ayıralım Pilavı hazırlamaya başlayabiliriz Tencereye sıvı yağımızı ve bademlerimizi koyup kavurmaya başlayalım Ardından yıkanmış pirinçlerimizi ekleyerek kavurmaya devam edelim Kavrulmus pirinçimizin üzerine tavuk suyunu ekleyelim Içerisine; kuş üzümü, karabiber ve tuzu ekleyelim Pilavımız piştikten sonra ağzını kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakalım Dinlenmiş pilavımızın içerisine tavuklarımızı ekleyelim Kek kalıbını margarin ile yağlayıp her bir kısma bademi yerleştirelim Hamurunu hazırlamaya başlayalım Hamurun malzemelerini karıştıralım unu yavaş yavaş ekleyelim (Yumuşak ama ele yapışmayacak bir hamur olmalı) hamurumuzu 10 dakika dinlenmeye bırakalım Tezgaha un serpelim Dinlenen hamurumuzu oklava yardımıyla açalım ( çok ince yada çok kalın hamur olmayacak Ortasına çay bardaği yardımıyla boşluk açalım Hamurumuzu kek kalıbına yerleştirelim İçine pilavımızı dolduralım ve kenarda kalan hamur ile üstünü kapatalım Önceden 250 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar(yaklaşık 20 dakika) pişirelim Son olarak servis tabağımıza ters çevirip dilimleyelim (Ben artan pilavı orta kısmına yerleştirdim) siz dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*
*1, 5 bardak pirinç
*yarım çay bardağı sıvı yağ
*30 adet badem
*2 yemek kaşığı kuşüzümü
*4 adet tavuk but
*1 çay kaşığı karabiber
*2, 5 bardak tavuk suyu
*tuz
Hamuru için;
*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı yoğurt suyu
*Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
*Bir çay kaşığı kabartma tozu
*Tuz
*Yaklaşık 3,5 – 4 su bardağı un
Kalıba dizmek için
*kabuksuz badem
Perde Pilav ( Pilavın En Güzel Hali ) Tarifi Yapılışı Tavuk butlarını haşlayın Haşlanan tavuklar soğuduktan sonra didikleyin Suyunu süzüp kenara koyun Bademlerin üzerine sıcak su koyalım ve 5 dakika bekletip suyunu süzelim Bademleri kabuklarından ayıralım Pilavı hazırlamaya başlayabiliriz Tencereye sıvı yağımızı ve bademlerimizi koyup kavurmaya başlayalım Ardından yıkanmış pirinçlerimizi ekleyerek kavurmaya devam edelim Kavrulmus pirinçimizin üzerine tavuk suyunu ekleyelim Içerisine; kuş üzümü, karabiber ve tuzu ekleyelim Pilavımız piştikten sonra ağzını kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakalım Dinlenmiş pilavımızın içerisine tavuklarımızı ekleyelim Kek kalıbını margarin ile yağlayıp her bir kısma bademi yerleştirelim Hamurunu hazırlamaya başlayalım Hamurun malzemelerini karıştıralım unu yavaş yavaş ekleyelim (Yumuşak ama ele yapışmayacak bir hamur olmalı) hamurumuzu 10 dakika dinlenmeye bırakalım Tezgaha un serpelim Dinlenen hamurumuzu oklava yardımıyla açalım ( çok ince yada çok kalın hamur olmayacak Ortasına çay bardaği yardımıyla boşluk açalım Hamurumuzu kek kalıbına yerleştirelim İçine pilavımızı dolduralım ve kenarda kalan hamur ile üstünü kapatalım Önceden 250 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar(yaklaşık 20 dakika) pişirelim Son olarak servis tabağımıza ters çevirip dilimleyelim (Ben artan pilavı orta kısmına yerleştirdim) siz dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*