iltasyazilim
FD Üye
Perde Pilav Tarifi İçin Malzemeler Perde için :
*Milföy hamuru (kaç tane yapmak isterseniz o kadar kullanırsınız)
Üzerine sürmek için;
*1 yumurta sarısı
*Fıstık (isteğe bağlı)
Pilav :
*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*Biraz tuz
*Bir çay kaşığı şeker
*Birkaç damla limon suyu
*Maydanoz
*Karabiber
Perde Pilav Tarifi Yapılışı
Pirinçleri kabın içine koyup üzerini hafif geçecek kadar sıcak su koyuyoruz Üzerine de biraz tuz döküyoruz 1015 dk bekletip duruluyoruz Pirinçler suda beklerken tavuk göğsünü haşlamaya bırakıyoruz Sonra pirinci yağda kavuruyoruz Şekeri tuzu limon suyunu da ekleyip biraz daha kavurup suyu ilave ediyoruz Dilerseniz tavuk suyu da koyabilirsiniz pilav piştikten sonra üzerine havlu kağıt koyup dinlendiriyoruz Dinlenen pilava haşlanan tavuk göğsünü didip ekliyoruz İnce ince doğranmış maydanozları ekliyoruz Karabiber tuz ekleyip karıştırıyoruz
Milföy hamurunu hafif unla biraz açıyoruz ve içine pilav harcından koyup hamuru kapatıyoruz resimdeki gibi kapattığımız kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili borcama yada tepsiye diziyoruz Üzerine yumurta sarısını sürüp fıstıkları dizip fırına veriyoruz ve üzeri kızarana kadar 20 dk kadar pişiriyoruz Afiyet olsun )
Benim milföy hamurum tam çözülmemiş olduğu için hafif çatladı*
*Milföy hamuru (kaç tane yapmak isterseniz o kadar kullanırsınız)
Üzerine sürmek için;
*1 yumurta sarısı
*Fıstık (isteğe bağlı)
Pilav :
*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*Biraz tuz
*Bir çay kaşığı şeker
*Birkaç damla limon suyu
*Maydanoz
*Karabiber
Perde Pilav Tarifi Yapılışı
Pirinçleri kabın içine koyup üzerini hafif geçecek kadar sıcak su koyuyoruz Üzerine de biraz tuz döküyoruz 1015 dk bekletip duruluyoruz Pirinçler suda beklerken tavuk göğsünü haşlamaya bırakıyoruz Sonra pirinci yağda kavuruyoruz Şekeri tuzu limon suyunu da ekleyip biraz daha kavurup suyu ilave ediyoruz Dilerseniz tavuk suyu da koyabilirsiniz pilav piştikten sonra üzerine havlu kağıt koyup dinlendiriyoruz Dinlenen pilava haşlanan tavuk göğsünü didip ekliyoruz İnce ince doğranmış maydanozları ekliyoruz Karabiber tuz ekleyip karıştırıyoruz
Milföy hamurunu hafif unla biraz açıyoruz ve içine pilav harcından koyup hamuru kapatıyoruz resimdeki gibi kapattığımız kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili borcama yada tepsiye diziyoruz Üzerine yumurta sarısını sürüp fıstıkları dizip fırına veriyoruz ve üzeri kızarana kadar 20 dk kadar pişiriyoruz Afiyet olsun )
Benim milföy hamurum tam çözülmemiş olduğu için hafif çatladı*