iltasyazilim
FD Üye
Perde Pilav Tarifi İçin Malzemeler HAMURU İÇİN;
*1 bardak yoğurt
*1 bardak sıvı yağ
*1 yumurta
*1 kabartma tozu
*Aldığı kadar un
PİLAVI İÇİN;
*1 kilo tavuk göğsü
*3 bardak pirinç
*Bezelye
*Havuç
*Maydanoz
*Kırmızı biber, karabiber
Perde Pilav Tarifi Yapılışı İlk önce hamurumuzu yoğururuyoruz Yoğurma kabına önce un hariç bütün malzemeleri koyun karıştırıyoruz Daha sonra yavaş yavaş unu ilave edip poğaça hamuru *kıvamında bir hamur elde ediyoruz Üstünü örtüp dinlenmeye bırakıyoruz Pilava geçiyoruz Önce tavukları iyice haşlıyoruz Daha sonra suyuna pilavı yapıyoruz Bezelye ve havuçla beraber pilav pişerken tavukları didikliyoruz Pilav piştikten sonra tavuk ve doğradığımız maydanozu , baharatları pilava ekleyip karıştırıyoruz Hamurumuzu iki parçaya ayırıyoruz Bir parçası biraz daha büyük olacak şekilde büyük olan hamurun yardımıyla açıyoruz Pişireceğimiz tepsiden biraz daha geniş açıyoruz Hamuru yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz içine pilavımızı boşaltıyoruz Diğer hamuru da açıp üstüne kapatıyoruz İlk hamurdan kenardan sarkan yerleri diğer hamurun üzerine çeviriyoruz Üstüne sıvı yağ gezdirip fırına atıyoruz Altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz Piştikten sonra ters çeviriyoruz Dilimleyip servis yapıyoruz AFİYET OLSUN
*1 bardak yoğurt
*1 bardak sıvı yağ
*1 yumurta
*1 kabartma tozu
*Aldığı kadar un
PİLAVI İÇİN;
*1 kilo tavuk göğsü
*3 bardak pirinç
*Bezelye
*Havuç
*Maydanoz
*Kırmızı biber, karabiber
Perde Pilav Tarifi Yapılışı İlk önce hamurumuzu yoğururuyoruz Yoğurma kabına önce un hariç bütün malzemeleri koyun karıştırıyoruz Daha sonra yavaş yavaş unu ilave edip poğaça hamuru *kıvamında bir hamur elde ediyoruz Üstünü örtüp dinlenmeye bırakıyoruz Pilava geçiyoruz Önce tavukları iyice haşlıyoruz Daha sonra suyuna pilavı yapıyoruz Bezelye ve havuçla beraber pilav pişerken tavukları didikliyoruz Pilav piştikten sonra tavuk ve doğradığımız maydanozu , baharatları pilava ekleyip karıştırıyoruz Hamurumuzu iki parçaya ayırıyoruz Bir parçası biraz daha büyük olacak şekilde büyük olan hamurun yardımıyla açıyoruz Pişireceğimiz tepsiden biraz daha geniş açıyoruz Hamuru yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz içine pilavımızı boşaltıyoruz Diğer hamuru da açıp üstüne kapatıyoruz İlk hamurdan kenardan sarkan yerleri diğer hamurun üzerine çeviriyoruz Üstüne sıvı yağ gezdirip fırına atıyoruz Altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz Piştikten sonra ters çeviriyoruz Dilimleyip servis yapıyoruz AFİYET OLSUN