iltasyazilim
FD Üye
Perde Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*İki yufka
Pilavı için
*2 su bardağı pirinç
*1 kase tavuk
*2 yemek kaşığı tereyağı
*3 su bardağı tavuk suyu
*Tuz
*Karabiber
*1 su bardağı badem
Perde Pilav Tarifi Yapılışı Tavukları küp küp doğrayıp haşlıyoruz
Bademleri suda ayrı haşlıyoruz Haşlanan bademlerin kabuğunu soyup tereyağında tavuk ile beraber kavuruyoruz Pirinç pilavını başladığımız tavuk suyu ile pişiriyoruz pişen pilavla tavuk ve bademlere ilave ediyoruz
Çukur yuvarlak borcamı tereyağı alıyoruz bademlere çiçek şeklinde borcama diziyoruz ve üzerine iki yufkayı üst üste kenarları dışarıda kalacak şekilde açıyoruz Ve pilav ilave ediyoruz Yufkalarla pilavın üzerine kapatıp tekrar tereyağı diziyoruz *180 derecelik fırına veriyoruz Yüzü kızarana kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun
*İki yufka
Pilavı için
*2 su bardağı pirinç
*1 kase tavuk
*2 yemek kaşığı tereyağı
*3 su bardağı tavuk suyu
*Tuz
*Karabiber
*1 su bardağı badem
Perde Pilav Tarifi Yapılışı Tavukları küp küp doğrayıp haşlıyoruz
Bademleri suda ayrı haşlıyoruz Haşlanan bademlerin kabuğunu soyup tereyağında tavuk ile beraber kavuruyoruz Pirinç pilavını başladığımız tavuk suyu ile pişiriyoruz pişen pilavla tavuk ve bademlere ilave ediyoruz
Çukur yuvarlak borcamı tereyağı alıyoruz bademlere çiçek şeklinde borcama diziyoruz ve üzerine iki yufkayı üst üste kenarları dışarıda kalacak şekilde açıyoruz Ve pilav ilave ediyoruz Yufkalarla pilavın üzerine kapatıp tekrar tereyağı diziyoruz *180 derecelik fırına veriyoruz Yüzü kızarana kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun