iltasyazilim
FD Üye
Perde pilavı nasıl yapılır
Perde Pilavı İçin Zorunlu Malzemeler
1 haşlanmış ince didilmiş tavuk eti
1 ölçü süzme pilav
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı badem (haşlanıp kabuğu soyulmuş)
2 çorba kaşığı çam fıstığı
Tuzlu, bahar ve karabiber
Perde Pilavının Hamuru için İçin Gerekli Malzemeler:
2,53 su bardağı un
250 gr tereyağı
3 yumurta
1 kahve kaşığı tuz
Hamurun hazırlanışı:
Yağın 100 gramı ile 3 yumurta ve tuzlu ezilir; 2,5 3 kadeh unla yoğrulur
Hamurun kıvamı sizi endişelendirmesin Hamur bildiğiniz su böreği hamuru yumuşaklığında olmalıdır Hamur dört büyük bir minik parçaya ayrılır
Yoğurduğumuz hamur 20 dakika dek dinlendirilir
Perde Pilavının Hazırlanışı:
Keke kalıbı vb bir kalıbı hazırlanmış edelim Hazırlayacağınız kalıba yumuşamış tereyağı bolca sürün
Bademleri kalıbı ters çevirdiğinizde çıkmasını istediğiniz şekle göre dizilir
Birazcık donması için dolaba koyulur
Kalan bademler, fıstık yağda pembeleştirilir
sonradan kuş üzümü seçilir, yıkanır
Demlenmiş pilav bir kaşıkla karıştırılır
Kavrulmuş badem, dolma fıstığı, kuş üzümü ve baharatları ilave edip karıştırılır
Dördüncü yufkadan daha sonra pilavın bir kısmı hamurun üzerine konur Araya didilmiş yani minik parçalara ayrılmış tavuk konur(yufkaları delmemesi için)
Bir kat pilav bir kat tavuk en üste pilav gelecek şekilde birkaç kat böyle yerleştirilir
Sarkan yufkalar pilavın üstüne kapatılır
Üste minik yufka kapatılıp kenarları parçalayarak sıkıştırılır
Üzerine yağ sürülür
Orta hararetli fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis tabağına ters çevrilir
Ilk parça merdane ile 23 mm kalınlıkta açılır Yağlamış kalıba yerleştirilir(Yufka kenarlarından sarkık durumda olmalı kenarlara sarkmalı)
Aralarına da ufak parçalar halinde yağ koyup, kalan yufkalar yerleştirilir Küçük üstü için ayrılır *
Perde Pilavı İçin Zorunlu Malzemeler
1 haşlanmış ince didilmiş tavuk eti
1 ölçü süzme pilav
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı badem (haşlanıp kabuğu soyulmuş)
2 çorba kaşığı çam fıstığı
Tuzlu, bahar ve karabiber
Perde Pilavının Hamuru için İçin Gerekli Malzemeler:
2,53 su bardağı un
250 gr tereyağı
3 yumurta
1 kahve kaşığı tuz
Hamurun hazırlanışı:
Yağın 100 gramı ile 3 yumurta ve tuzlu ezilir; 2,5 3 kadeh unla yoğrulur
Hamurun kıvamı sizi endişelendirmesin Hamur bildiğiniz su böreği hamuru yumuşaklığında olmalıdır Hamur dört büyük bir minik parçaya ayrılır
Yoğurduğumuz hamur 20 dakika dek dinlendirilir
Perde Pilavının Hazırlanışı:
Keke kalıbı vb bir kalıbı hazırlanmış edelim Hazırlayacağınız kalıba yumuşamış tereyağı bolca sürün
Bademleri kalıbı ters çevirdiğinizde çıkmasını istediğiniz şekle göre dizilir
Birazcık donması için dolaba koyulur
Kalan bademler, fıstık yağda pembeleştirilir
sonradan kuş üzümü seçilir, yıkanır
Demlenmiş pilav bir kaşıkla karıştırılır
Kavrulmuş badem, dolma fıstığı, kuş üzümü ve baharatları ilave edip karıştırılır
Dördüncü yufkadan daha sonra pilavın bir kısmı hamurun üzerine konur Araya didilmiş yani minik parçalara ayrılmış tavuk konur(yufkaları delmemesi için)
Bir kat pilav bir kat tavuk en üste pilav gelecek şekilde birkaç kat böyle yerleştirilir
Sarkan yufkalar pilavın üstüne kapatılır
Üste minik yufka kapatılıp kenarları parçalayarak sıkıştırılır
Üzerine yağ sürülür
Orta hararetli fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis tabağına ters çevrilir
Ilk parça merdane ile 23 mm kalınlıkta açılır Yağlamış kalıba yerleştirilir(Yufka kenarlarından sarkık durumda olmalı kenarlara sarkmalı)
Aralarına da ufak parçalar halinde yağ koyup, kalan yufkalar yerleştirilir Küçük üstü için ayrılır *