Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Perde Pilavı Tarifi

Perde Pilavı Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Orta boy tencere tipi bir borcam için malzeme listesi


*4 su bardağı pirinç
*1 tavuk göğsü ve iki baget
*Yarım çay bardağı kuş üzümü
*1 çay bardağı kabukları soyulmuş ve kavrulmuş badem
*Yarım çay bardağı cam fıstığı
*Çeyrek demet ufacık doğranmış maydanoz
*Tuzkarabiberyarım çay kaşığı yenibahar

Hamuru için :


*2 yumurta
*Yarım çay bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 kabartma tozu
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Ve alabildiği kadar un

Perde Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçler ılık ve tuzlu suda 30 dk kadar bekletilir Daha sonra süzülüp soğuk suda yıkanarak teflon pilav tenceresinde kavrulmaya alınır Kavrulan pirince kuş üzümü, maydanoz, baharatlar, tuz ve cam fıstığı da eklenerek suyu verilir Suyu üzerini yarım cm geçecek kadar olmalı diğer taraftan haşlanmış tavuklar didilerek pilava karıştırmaya hazır hale getirilir Hamur için tüm sıvı malzemeler karıştırılır ve un yavaş yavaş eklenerek orta kıvamda bir hamur elde edilir Kapak yapmak için mandalina büyüklüğünde bir parça ayrılır ve kalan hamur merdane yardımı ile borcam büyüklüğünde açılır Tereyağı ile yağlanmış borcama serilir Tepside pilav, tavuk, kavrulmuş badem iyice harmanlanarak borcama doldurulur Kapak hamuru da açılıp üzeri boşluk kalmayacak şekilde örtülerek 180°C lik fırında kızarana kadar pişirilir (Yaklaşık 35 dk kadar) Ters çevirerek sunum yapılır Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,963Mesajlar
29,963Kullanıcılar
Üst Alt