Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Perde Pilavı...

Perde Pilavı...

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
PERDE PİLAVI

Malzemeler

3 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı sıvıyağ ve erimiş margarin karışımı
1 su bardağı doğranmış sebze karışımı (bezelye, havuç, kabak)
5 su bardağı un
1 çay kaşığı karabiber
Kabı yağlamak için margarin
Yarım su bardağı soyulup kavrulmuş badem
3 su bardağı su Hamuru için
2 yumurta
Yarım su bardağı süt

Yapılışı

* Pirinci yıkayıp süzün, sebzeleri hazırlayın

* Pilavı yapacağınız tencereye iki kaşık tereyağını koyup erittikten sonra pirinci koyup birkaç dakika kavurun, sebzeleri ekleyin, suyu ekleyin ve kapağını kapatıp altını açın Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyunu çekene kadar yaklaşık 10 15 dakika pişirin

* Suyunu çekmiş ancak henüz diri olan pilavın altını kapattıktan sonra hamuru hazırlamak için büyük bir kabın içine yumurtayı, sütü, yoğurdu, yağı ve unu koyup iyice karıştırın Hamur yapışkan duruyorsa un eklemeye devam edin Kulak memesi kıvamına gelince yani yumuşak ancak yapışmayan bir hale gelince top yapıp unlanmış tezagahın üzerine koyun

* Bu sırada pilavı fırınlamak üzere kullanacağınız kabı (borcam olabilir ) iyice yağlayın ve bademleri düzgün bir şekilde yağa yapıştırarak kabın dibine ve kenarlarına yerleştirin

* Hamuru kaptan daha geniş şekilde açtıktan sonra bademlerin şeklini bozmadan borcamın içine yayın ve kenarlarını sarkıtın

* Az pişmiş pilavı bu hamurlu kabın içine doldurun ve aralara da kalan bademleri serpiştirin Hamurun sarkan kısımları ile pilavın üzerini kapatın

* Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 1 saat 15 dakika pişirin

* Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra büyük ve yayvan bir kabın içine ters çevirerek servis yapın Kenarını taze baharat ya da sebzelerle süsleyin





afiyet olsun
 
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,108Kullanıcılar
MudavaSon üye
Üst Alt