iltasyazilim
FD Üye
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet yufka
*2 su bardağı* pirinç
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 adet tavuk göğsü
*3 – 3, 5 su bardağı* tavuk suyu
*Kuş üzümü
*Dolmalık fıstık
*Kabukları soyulmuş badem
*Tarçın – tuz
Perde Pilavı Tarifi Yapılışı 2 adet tavuk göğsü haşlanır ve didiklenir Tencereye tereyağı koyuyoruz ,kuş üzümü dolmalık fıstık ve bademi alıp rengi değişene kadar kavuruyoruz Yıkanan pirinçi ilave ediyoruz, suyunu ve baharatlarını ilave edip kapağını kapatıyoruz Yağlanmış kelepçeli kalıba bademi dizip yufkayı koyup harcımızı döküyoruz Isınmış 200 derecedeki fırına 30 – 35 dakika pişiriyoruz, afiyet olsun
*1 adet yufka
*2 su bardağı* pirinç
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 adet tavuk göğsü
*3 – 3, 5 su bardağı* tavuk suyu
*Kuş üzümü
*Dolmalık fıstık
*Kabukları soyulmuş badem
*Tarçın – tuz
Perde Pilavı Tarifi Yapılışı 2 adet tavuk göğsü haşlanır ve didiklenir Tencereye tereyağı koyuyoruz ,kuş üzümü dolmalık fıstık ve bademi alıp rengi değişene kadar kavuruyoruz Yıkanan pirinçi ilave ediyoruz, suyunu ve baharatlarını ilave edip kapağını kapatıyoruz Yağlanmış kelepçeli kalıba bademi dizip yufkayı koyup harcımızı döküyoruz Isınmış 200 derecedeki fırına 30 – 35 dakika pişiriyoruz, afiyet olsun