iltasyazilim
FD Üye
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler PİlAVI İÇİN
*2 su bardağı pirinç
*Yarım kg tavuk (Kırmızı et te kullanılabilir)
*2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
*2 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 avuç kabukları soyulmuş badem
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı tarçın ve dilediğiniz diğer baharatlar
HAMURU İÇİN
*2 su bardağı un
*1 adet yumurta
*3 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı zeytin yağı
*1 çay kaşığı tuz
*Not; ben tavuklarımı haşladım suyunu pilavda kullandım ve didikleyip ekledim dilerseniz tavukları küp küp doğrayıp kavurarak da yağabilirsiniz
Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle pilavımızdan başlıyoruz ki soğusun hamurumuzu parçalamasın
*İlk olarak pilav tenceremize yağımızı koyup eritiyoruz
*Ardından çam fıstığını ekleyip kavuruyoruz
*Ardından bademlerin yarısı ekliyoruz diğerini üst İÇİN dekorda kullanıcaz
*Daha sonra pirincimizi ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz
*En son sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümünü ilave ediyoruz ve bahatlarını ekliyoruz
*Haşladığımız tavuk suyumuzu göz kararı ilave ettikten sonra en son üstüne didiklemiş olduğumuz tavuğu ekleyip altını kısıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz
*Hamur basit makarna hamuru gibi yapılır kovamı biraz daha yumuşak olur, tek farkı budur bütün malzemeleri bir kapta birleştirilerek yoğrulur ve dilediğimiz kaba göre açılır
*Pilavımızı yapacağımız kabı tereyağı ile güzelce yağlarız ve bademlerimizle şekil veririz
*Açtığımız hamuru güzelce kabımıza yerleştiririz ve soğutmakta olan pilavımızı son kez harmanlar ve soğuduğundan emin olduktan sonra hamurumuzun içini doldururuz
*Kenarlardan sarkan hamurlar ile üst tabanı kapatırız, ve fırına veririz, piştiğinden emin olduktan sonra ters düz ederek servise hazır hale getiririz
Afiyet olsuuuun
*2 su bardağı pirinç
*Yarım kg tavuk (Kırmızı et te kullanılabilir)
*2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
*2 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 avuç kabukları soyulmuş badem
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı tarçın ve dilediğiniz diğer baharatlar
HAMURU İÇİN
*2 su bardağı un
*1 adet yumurta
*3 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı zeytin yağı
*1 çay kaşığı tuz
*Not; ben tavuklarımı haşladım suyunu pilavda kullandım ve didikleyip ekledim dilerseniz tavukları küp küp doğrayıp kavurarak da yağabilirsiniz
Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle pilavımızdan başlıyoruz ki soğusun hamurumuzu parçalamasın
*İlk olarak pilav tenceremize yağımızı koyup eritiyoruz
*Ardından çam fıstığını ekleyip kavuruyoruz
*Ardından bademlerin yarısı ekliyoruz diğerini üst İÇİN dekorda kullanıcaz
*Daha sonra pirincimizi ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz
*En son sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümünü ilave ediyoruz ve bahatlarını ekliyoruz
*Haşladığımız tavuk suyumuzu göz kararı ilave ettikten sonra en son üstüne didiklemiş olduğumuz tavuğu ekleyip altını kısıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz
*Hamur basit makarna hamuru gibi yapılır kovamı biraz daha yumuşak olur, tek farkı budur bütün malzemeleri bir kapta birleştirilerek yoğrulur ve dilediğimiz kaba göre açılır
*Pilavımızı yapacağımız kabı tereyağı ile güzelce yağlarız ve bademlerimizle şekil veririz
*Açtığımız hamuru güzelce kabımıza yerleştiririz ve soğutmakta olan pilavımızı son kez harmanlar ve soğuduğundan emin olduktan sonra hamurumuzun içini doldururuz
*Kenarlardan sarkan hamurlar ile üst tabanı kapatırız, ve fırına veririz, piştiğinden emin olduktan sonra ters düz ederek servise hazır hale getiririz
Afiyet olsuuuun