iltasyazilim
FD Üye
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 adet yumurta
*Yarım çay bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
*200 gram pilavlık pirinç
*3 yemek kaşığı kuş üzümü
*3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
*1 çay kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım yemek kaşığı karabiber
*Çubuk tarçın 1 adet
*4 adet tavuk but
Alt tabanı için;
*Badem
Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz, yoğurt ve sıvı yağı yumurtayı koyup karıştırıyoruz ve yavaş yavaş unu ilave ediyoruz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam ediyoruz
*Daha sonra üzerine bez sererek 10 dakika hamuru dinlendiriyoruz bu sırada haşlanan tavukları doğramaya başlıyoruz ve pilavımızı yapıyoruz pilav tenceresine yağı koyuyoruz ve yağ kızdıktan sonra pirinci ekliyoruz ve kavurmaya başlıyoruz
*Daha sonra çubuk tarçını ve kuş üzümü dolmalık fıstığı ilave edip kavuruyoruz kavurma işlemi bitmesine yakın tavukları ve şekeri karabiberi ve kamyonu ilave edip kavuruyoruz en son pilavımızın suyunu veriyoruz
*Ben haşladığım tavuk suyunu kullandım pilavda pilavın suyunu verdikten sonra altını kısıp kapağını kapatıyoruz
*En son suyunu çektikten sonra altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz
*Evet gelelim hamuru açmaya öncelikle hamur açmak için tezgahımız uygun olması gerekiyor, evet tezgahımızı unluyoruz ve hamuru merdane yardımıyla büyütüyoruz
*Bakır tencerenin dışından taşıcak şekilde büyük açıyoruz ve ince açıyoruz evet açtığımız hamuru tencerenin altına güzelce margarin sürüyoruz, her yerine sonra altlarına sıralı şekilde badem diziyoruz sonra hamuru tencereye koyuyoruz ve üzerine pilavı döküp kenarlarından hamuru kapatıyoruz ve ısınan fırına tencereyi koyuyoruz
*Sonra üzeri hafiften kızarmaya başlayınca tereyağ sürüyorsunuz ki kuru olmasın sonra üzeri kızardıktan sonra tencereyi bir tepsi yardımıyla ters çevirip biraz da altını pişiriyoruz
*180 derecede 3035 dakika kadar pişiyor
Afiyet olsun*
*1 adet yumurta
*Yarım çay bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
*200 gram pilavlık pirinç
*3 yemek kaşığı kuş üzümü
*3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
*1 çay kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım yemek kaşığı karabiber
*Çubuk tarçın 1 adet
*4 adet tavuk but
Alt tabanı için;
*Badem
Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz, yoğurt ve sıvı yağı yumurtayı koyup karıştırıyoruz ve yavaş yavaş unu ilave ediyoruz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam ediyoruz
*Daha sonra üzerine bez sererek 10 dakika hamuru dinlendiriyoruz bu sırada haşlanan tavukları doğramaya başlıyoruz ve pilavımızı yapıyoruz pilav tenceresine yağı koyuyoruz ve yağ kızdıktan sonra pirinci ekliyoruz ve kavurmaya başlıyoruz
*Daha sonra çubuk tarçını ve kuş üzümü dolmalık fıstığı ilave edip kavuruyoruz kavurma işlemi bitmesine yakın tavukları ve şekeri karabiberi ve kamyonu ilave edip kavuruyoruz en son pilavımızın suyunu veriyoruz
*Ben haşladığım tavuk suyunu kullandım pilavda pilavın suyunu verdikten sonra altını kısıp kapağını kapatıyoruz
*En son suyunu çektikten sonra altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz
*Evet gelelim hamuru açmaya öncelikle hamur açmak için tezgahımız uygun olması gerekiyor, evet tezgahımızı unluyoruz ve hamuru merdane yardımıyla büyütüyoruz
*Bakır tencerenin dışından taşıcak şekilde büyük açıyoruz ve ince açıyoruz evet açtığımız hamuru tencerenin altına güzelce margarin sürüyoruz, her yerine sonra altlarına sıralı şekilde badem diziyoruz sonra hamuru tencereye koyuyoruz ve üzerine pilavı döküp kenarlarından hamuru kapatıyoruz ve ısınan fırına tencereyi koyuyoruz
*Sonra üzeri hafiften kızarmaya başlayınca tereyağ sürüyorsunuz ki kuru olmasın sonra üzeri kızardıktan sonra tencereyi bir tepsi yardımıyla ters çevirip biraz da altını pişiriyoruz
*180 derecede 3035 dakika kadar pişiyor
Afiyet olsun*