Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Perde Pilavı

Perde Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı pirinç
*1 çay bardağı Çiğ badem
*1 paket dolmalık fıstık
*1 paket kuş üzümü
*Tavuk göğsü
*2 su bardağı tavuk suyu
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Sıvıyağ, karabiber ve tuz

Hamuru için;


*2 adet yumurta
*4 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*Bir tutam tuz
*Aldığı kadar un

Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
Tavuk etini haşlayın ve didikleyin Pirinç içine bir tatlı kaşığı tuz atın, sıcak suda bekletin Perde pilavı için kelepçeli kalıp tercih edebilirsiniz Ben kelepçeli yuvarlak kalıpta yaptım kalıbın içini margarinle kalın bir tabaka yağlayın Kabukları soyulan bademleri kalıba aralıklı olarak yapıştırın Artan bademler ve dolmalık fıstıkları az sıvı yağda kavurun Pirinci yıkadıktan sonra tencereye alıp hafif kavurun Kuş üzümü, Tuzu, karabiberi ekleyip tavuk suyu koyun ve pilav suyunu çekene kadar pişirin Piştikten sonra üzerine didiklenmiş tavuk etlerini serpin ve dinlenmesini bekleyin
Hamuru için yumurta, yoğurt, kabartma tozu, tuz ve aldığı kadar unu yoğurun, dinlendirin Hamuru açın margarinle yağlanmış kalıba yerleştirin Dinlenen pilavı hamurla kaplanan kalıba koyun Üzerini hamurla kapatın ve bıçakla üzerine ince kesikler atın 180°C önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,706Mesajlar
29,778Kullanıcılar
hoycSon üye
Üst Alt